Koivukylän ja Havukosken katutaide kutsuu kävelemään

13.1.2021

Vantaan kaupunginosien rakennettuihin pintoihin on vuosien aikana tehty paljon erilaisia taideteoksia. Nyt Koivukylän ja Havukosken sekä Hakunilan teokset on koostettu yhtenäisiksi katutaidereiteiksi, joita kiertämällä voi tutustua taiteen lisäksi myös Vantaan eri alueisiin.

Koivukylän ostoskeskukselta alkava taidereitti on noin kilometrin mittainen ja sen varrella on 19 taidekohdetta. Reitillä pääsee näkemään Street Art Vantaan koordinoimaa katutaidetta ja julkisen taiteen teoksia. Taidereitillä kulkemisessa opastavat tolppiin kiinnitetyt teippaukset, jotka ohjaavat teokselta toiselle.

Koivukylästä Havukosken puolelle johtavan reitin varrella on mm. suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden muraaleja, purkutaidetta sekä teoksia sähkökaapeissa ja sokkeleissa. Julkista taidetta edustavat muun muassa Vesa-Pekka Rannikon Sulka ja tähdet- ja Varpusen sanoja- teokset, jotka kuuluvat Vantaan taidemuseo Artsin kokoelmiin.

Reitit on suunniteltu yhteistyössä katutaidekollektiivi Street Art Vantaan, Vantaan kaupungin, Vantaan taidemuseo Artsin sekä paikallisten asukkaiden ja toimijoiden kanssa. Taidereitit on tuotettu osana Vantaan kaupungin myönteisen erityiskohtelun ohjelmaa.

– Itse tykkään taidereiteissä ja koko katutaidetyössä siitä, että tämä on vienyt meidätkin matkalle Vantaan eri alueille. Täällä paikat ovat erilaisia, mutta ihmiset samanlaisia, toteaa Street Art Vantaan Jesse Pasanen, jonka taideteoksia löytyy myös reitiltä.

Tietoa taideteoksista ja reittien kartat löytyvät Street Art Vantaan ylläpitämältä sivustolta.

Reittien kartat ja tietoa teoksista

Avainsanat: , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google