Tikkurilaa valaistiin taideteoksilla

22.11.2021

Uusi valotaidetapahtuma Valon Tikkurila elävöitti kaupunginosan upeaan valoloistoon ja toi kaupunkilaiset yhteen pimeänä marraskuun viikonloppuna.

Valotaideteokset värittivät maisemaa ympäri Tikkurilan keskustaa, koskirannan Vernissalta aina kaupunginvaltuuston saliin asti. Teokset olivat nähtävillä 19.- 20.11.2021.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Valon Tikkurila valaisi kaupunkia osana julkisen taiteen Valon Vantaa – konseptia ja nosti esiin myös lasten ja nuorten taidetta samaan aikaan vietetyn lapsen oikeuksien viikon kunniaksi.

Valon Tikkurilan teokset:

1. VERNISSAN VALOT
– Sami Joutsimies ja Edward Leonard
Vernissan vanha tehdas nostaa pintaan uutta väriä.

2. NUORTEN TAIDEPAJOJEN TEOKSIA
– Vantaan nuorten taidepajat
Vantaan nuorten taidepajojen valo – ja ääniteokset herättelevät Vernissan ympäristöä uuteen valoon.

3. VUODENAJOT
– Janne Koivulahti
Entä jos vuodenajat eläisivätkin ilman meitä? Miltä tuntuisi kulkea puiston halki hitaasti läpi neljän vuodenajan? Mitä se herättäisi? Miltä se tuntuisi? Jos aika pyyhkiytyisi pois, olisitko onnellisempi? Janne Koivulahden Vuodenajot valaisee Veteraanipuiston erillisiksi hetkiksi, ajoiksi ja tunnelmiksi.

4. KOTIPESÄ
– Heli Suoninen
Teos pohtii yksilön konkreettista ja henkistä kotia suhteessa itseensä ja ympäristöönsä. Toiselle kotipesä on aina paikallaan oleva turvapaikka ja toiselle elämän jatkuvaa kiertokulkua. Teos on myös metafora elämän kiertokululle – elämä alkaa jostain ja päättyy jonnekin, mutta näiden kahden välillä kuljettu matka on se, joka tekee elämästä merkityksellisen.

5. PASSING
– Anssi Ruotanen, Uula Korhonen
Ihmisen kuollessa jäljelle jäävät ne hetket, joita kosketettiin yhdessä. Niistä hetkistä, muistoista, poistunut syntyy uudestaan. Passing syntyi teoksen säveltäjän isän kuolemasta, joka alkoi kuulua teosta varten sävelletyssä musiikissa. Teoksen tarkoitus ei ole käsitellä kuolemaa surun kautta vaan lähestyä poistumista, ohikulkemista jälkeen jätettynä jälkenä, muistona ja vaikutuksena, josta syntyy myös lopulta lohtua. Teoksessa kulkee rinnakkain kaksi tarinaa, lähtevän ja jäävän.

6. GAME ON
– Severi Haapala
Game On –valoteos kumartaa videopelien historialle ja tekee samalla kunniaa lohenpyrstölle. Teoksessa eri tasot aukeavat kuten videopeleissä; ensimmäinen helposti ja seuraavat ovat vaativampia. Mitä tunnukset merkitsevät kaupunkiyhteisölle? Kuka on pelin päävastustaja? Mistä pelistä tässä puhutaan? Teoksen yhtenä lähtöajatuksena on paikkasidonnaisuus, ja mikäli teos saa katsojassa aikaan oivaltamisen iloa, ei peli ole pelattu hänen osaltaan.

7. HUURRE
– Veera Koskivaara
Huurre on Vantaan valtuustosalin julkisivuun suunniteltu valoteos, joka leikkii heijastuksen ja värien vuoropuhelulla.

8. KUKA KUMMA KURKKASI?
– Vantaan kuvataidekoulu
Olemmeko kaupungissa, viidakossa vai unimaailmassa? Vantaan kuvataidekoulun multimediateoksessa oppilaiden eri tekniikoin toteuttamat silmät ilmestyvät ja katoavat pimeyteen. Teokseen on toteutettu äänimateriaalia kaikille oppilaille avoimessa äänipajassa.

9. KIRJASTOPUISTON VALAISU
Tikkurilan kirjastopuisto pukeutuu uuteen valoon.

Lue lisää:

Valon Tikkurila

Tikkurilan valokohteet

Valon Vantaa

Avainsanat: , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google