Väriä Vantaan seiniin – katutaide valtaa seuraavaksi Koivukylän ja Länsimäen

23.2.2018

Värikäs katutaide valtaa tänä kesänä Koivukylän ja Länsimäen. Näyttävät seinämaalaukset ilahduttavat jo entuudestaan monessa kohteessa Vantaalla. Entä mistä löytyy piilotettuja helmiä?

Värikkäitä muraaleja Koivukylän ja Länsimäen kerrostalojen seiniin tuo Street Art Vantaan ja Vantaan taidemuseo Artsin yhteisponnistus nimeltä Seinähullu Vantaa. Maalausten tekijät on valittu, ja kesän 2018 taiteilijat ovat Taneli Stenberg, J-P Köykkä, Minttu Pyykkönen, Peetu Pasanen, Maria Kivilaakso. Samat nimet olivat jo viime kesänä ”seinähullussa koulutuksessa” maalaamassa pienempiä kohteita kansainvälisten tähtien opissa.

Kesänä 2017 Seinähullu Vantaa tuotti kansainvälisten taiteilijoiden seinämaalauksia sekä Hakunilaan että Myyrmäen ja Martinlaakson alueelle. Erityisesti Myyrmäen alue Länsi-Vantaalla on jo valmiiksi tunnettu Vantaan katutaiteen keskittymänä.

– Nyt ideana on tuoda katutaidetta koko Vantaalle eli myös sinne, missä muraaleja ei entuudestaan ole, kertoo Street Art Vantaan perustajajäsen Jesse Pasanen.

Pasasen mukaan värikkäissä kuvissa on kyse paitsi kaupunkikuvan elävöittämisestä myös kotiseutu – ja asukastyöstä sekä alueiden oman identiteetin ja ”meiningin” vaalimisesta.

– Esimerkiksi Hakunilassa paikalliset osallistuivat innokkaasti maalausten tekemiseen. Etenkin saatuaan selville, että kyse ei ole mistään töhryistä ja slummiuttamisesta vaan siitä, että alueesta pidetään huolta.

Kiitosta kevyestä lupaprosessista

Street Art Vantaan toiveena on, että alueilla innostuttaisiin toteuttamaan maalausprojekteja myös itse. Luvan hakeminen maalauksen tekoon on Vantaalla helppoa, Pasanen kiittelee.

-Byrokratia on kevyt. Taloyhtiön lupa riittää eikä se maksa mitään, Pasanen kertoo.

Itsekin katutaidetta maalaava Jesse Pasanen vinkkaa bongaamaan Vantaalta muun muassa yltympäriinsä väriä saaneen Hakunilan käsityökeskuksen Oritiellä sekä Martinlaakson Laajaniitynkujan ”piilotetun helmen”.

Paljon katutaidetta löytyy Myyrmäen rautatieasemalta, joka on maalattu kauttaaltaan sekä ulkoa että sisältä. Myös Martinlaakson asemalla on maalauksia.

– Niiden teemana ovat klassisen musiikin termit, Pasanen paljastaa.

Lisää aiheesta:

Street Art in Vantaa – Take a Look at these Murals!

Männynkäpy loikkasi muraaliin – näin syntyivät Länsimäen seinämaalaukset

Street Art Vantaa

Seinähullu Koivukylä -ryhmä Facebookissa

Avainsanat: , , , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google