Mitä muutoksia ruuhkautuvalle Kuusijärvelle suunnitellaan?

16.10.2020

Kaupunginvaltuusto pohtii lokakuun kokouksessa Kuusijärven alueen asemakaavamuutosta. Vantaa-kanava kävi valtuutetun kanssa lenkkeilemässä suositulla ulkoilualueella. Mitä alueelle suunnitellaan? Minkä kouluarvosanan Kuusijärvi saa?

Kesän ruuhka-aikoina Vanhan Lahdentien pientareille pysäköidyt autot ovat tuttu näky. Kuusijärven suosio kasvaa ja parkkialue täyttyy nopeasti myös lokakuun puolivälissä.

Kuusijärvi on portti Sipoonkorven kansallispuistoon ja portista kuljetaan ahkerasti. Kaksi suosittua ulkoilualuetta yhdistänyt kevyen liikenteen silta avattiin vuoden 2019 lopulla.

Vantaan kaupunginvaltuutettu Tarja Eklund (SDP) on käynyt Kuusijärvellä säännöllisesti lenkkeilemässä ja hiihtämässäkin, jos vain lunta riittää. Hän on nähnyt vuosien aikana alueen suosion kasvavan. Tulevat muutokset ovat paikallaan.

– Ensin parkkialuetta laajennetaan ja ajoyhteyksistä tehdään turvallisempia. Tärkeintä kaavamuutoksessa kuitenkin on, että sillä saadaan suojeltua Kuusijärveä ympäröivät valuma-alueet, jotka vaikuttavat veden laatuun ja järven säilymiseen todella paljon.

Seuraa Vantaan kaupunginvaltuuston kokousta suorana Vantaa-kanavalta! Suora lähetys alkaa 19.10. klo 18.

Kokouksen esityslista

Lue lisää aiheesta:

Avainsanat: , , , , , , , Puffi
Facebook Twitter Google