Itämeripäivän viettoa Kuusijärvellä

28.8.2020

Valtakunnallisena Itämeripäivänä Kuusijärven perhetapahtumassa päästiin pulikoimaan yhdessä pellehyppääjien kanssa ja opeteltiin myös ihan oikeita vesilläolon taitoja monien hauskojen lajien avulla.

John Nurmisen säätiön viime vuonna aloittaman Itämeripäivän ideana on juhlistaa ja arvostaa Itämerta sekä innostaa ihmisiä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Pulahtamiseen sopii hyvin vesi kuin vesi ja mikäs sen parempi konkreettinen teko Kuusijärvellä, kuin laiturilta pulahtaminen. Kello 18 haettiinkin Itämeripäivän suurinta parvipulahdusta nimenomaan Kuusijärvellä.

John Nurmisen säätiön Jenna Blomqvist aukaisi pulahtamisen perusideaa. Olennaisinta on olla samaan aikaan veden varassa nauttimassa veden turvallisesta syleilystä.

– Toiveenamme on saada mahdollisimman moni uittamaan samaan aikaan ainakin sormenpäätä vedessä, ellei siis ole jo valmiiksi uimassa.

Jerobeam Salakyttä Teamin pellehyppääjät opastivat uimareita oikea- tai vääräoppiseen pulahtamiseen. Esimerkkiä antoivat mm. Aurajoen Tarzan, Taneli Solmu ja Nakke Paketti.

Kuusijärvellä pääsi opettelemaan myös turvallisesti vesilläoloa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ohjauksessa. Halukkaat pääsivät kokeilemaan mm. avovesiuintia, hengenpelastusta, ämpäripelastusta ja uintia pelastusliiveissä.

Oliko Kuusijärven parvipulahdus päivän suurin? Vastauksen ollessa epävarma voidaan todeta, että onko sillä väliä? Aurinkoisena loppukesän päivänä koettu ilo välittyi eri ikäisten vesipetojen olemuksesta niin selkeästi, että pulahdus oli ainakin koko Itämeripäivän paras.

Dronekuvat:Ilkka Vuorinen, Lake End Productions Oy

https://itameripaiva.fi/

Avainsanat: , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google