Tervetuloa Vantaan laduille!

9.2.2022

Sukset jalkaan ja hiihtämään! Vantaan monipuoliset ladut vievät metsän syliin ja keskelle kaupunkia.

Juuri nyt valtaosa laduista on auki, ja luminen maisema muistuttaa monin paikoin postikorttia.

– Vantaan latuverkosto ei oikeastaan voisi olla paremmassa kunnossa. Lunta on 30−40 senttimetriä, mikä on harvinaista, kertoo liikuntapaikanhoitaja Kai Lippojoki helmikuun alussa.

Hiihtämään pääsee eri puolilla kaupunkia. Videota kuvattiin Itä-Vantaalla Hakunilassa sekä Kuusijärven lähistöllä. Länsi-Vantaalta puolestaan löytyvät muun muassa Petikon ja Keimolan ladut, ja myös Tikkurilan alueella on oma latujen keskittymänsä.

”Melkein kuin olisi Lapissa”

Lippojoen mukaan nyt suosiotaan kasvattavat erityisesti Kuusijärven ladut, joilta pääsee sillan yli Sipoonkorven erämaastoihin.

– Hienot maisemat ja paljon lunta. Melkein kuin olisi Lapissa, tiivistää Kuusijärveltä Viirilän lenkin hiihtänyt Raija Heikkonen.

Latujen kunnon ja omat lähiladut voi tarkastaa ulkoliikunta.fi-palvelusta. Monet ladut löytyvät aivan asuinalueiden läheisyydestä.

Kunnon latua pystytään tekemään, kun lunta on 10−15 senttimetriä, kertoo liikuntapaikanhoitaja Lippojoki.

– Tullaan aikaisin töihin, jotta ladut olisivat kunnossa hiihtäjien tullessa. Lähdetään tästä Hakunilasta liikkeelle. Ensin ajetaan lähiladut ja tästä siirrytään sitten kauemmas, Lippojoki kuvailee työjärjestä Itä-Vantaalla.

Avainsanat: , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google