Kaupunginjohtajan koronainfo 26.1.2022

26.1.2022

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen esittelee viimeisimpiä tietoja Vantaan koronatilanteesta sekä ajankohtaisia rajoituksia.  

Lisäksi kaupunginjohtaja käy läpi hyvinvointialueen valmistelun etenemistä, ja uusi kaupunkiympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila esittäytyy.

Tautitapausten määrä ja ilmaantuvuusluku ovat Vantaalla edelleen korkeita. Todetut tautimäärät ja ilmaantuvuusluku vaikuttavat kuitenkin kääntyneen laskuun.

Kouluissa ja oppilaitoksissa kevätlukukausi on lähtenyt käyntiin hyvin, sillä esimerkiksi suomenkielisessä perusopetuksessa lähes 83 prosenttia oppilaista on ollut läsnä.

Penkkarit voidaan järjestää. Vanhojen tanssien järjestämisestä päättävät lukiot. Vanhojen tanssit voidaan järjestää, jos tanssit pidetään oppilaitoksen sisäisenä tapahtumana ilman yleisöä. Mikäli halutaan yleisöä, on noudatettava aluehallintoviraston antamia kokoontumisrajoituksia.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmältä uusi suositus

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee matalariskisten tilojen rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä helmikuun alusta alkaen. Käytännössä rajoitusten purku koskisi muun muassa kuntosaleja ja uimahalleja.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia arvioidaan tällä viikolla.

Eristyspäätöksiä ei pääsääntöisesti enää tehdä. Kuntien verkkosivuilla on toimintaohjeita positiivisen koronatestituloksen saaneille. Vantaa korjasi omaa ohjettaan tämän viikon alussa.

Hyvinvointialueen valmistelukone vauhdissa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ottaa vuoden 2023 alusta vastuulleen alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisen.

Kunnan omistamat sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastuslaitoksen käytössä olevat toimitilat vuokrataan hyvinvointialueelle. Kunnan omistama sosiaali- ja terveystoimen tai pelastustoimen käytössä oleva irtaimisto puolestaan siirretään hyvinvointialueelle.

Videon tekstivastine

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa rokotuksista

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa matalariskisten tilojen rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä

Kaupunginjohtajan koroinfo 14.1.2022

Avainsanat: , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google