Kaupunginjohtajan koronainfo 17.8.2021

17.8.2021

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen esittelee viimeisimmät koronaan littyvät tiedot Vantaalta. Tuoreimpien tartuntalukujen lisäksi avataan niin rokotusten etenemistä kuin tämän hetkisten rajoitusten tilannetta.

Pääkaupunkiseutu on siirtynyt takaisin leviämisvaiheeseen. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut.​ Vain noin 26 prosentissa tapauksista tartunnanlähde on tiedossa.​ Kaupunkitasoinen resurssikeskus on jälleen avattu tartunnanjäljityksen resurssoinnin vahvistamiseksi.

Lentoaseman matkustajamäärät ovat hieman lisääntyneet. Elokuun alussa maahan saapui noin ​36 000 matkustajaa viikossa. ​

Koronan jälleenrakennussuunnitelmaa valmistellaan​. Suunnitelma sisältää toimet ja laskelmat siitä, miten koronan aiheuttama palveluvelka saadaan kurottua kiinni.

Viljanen esittelee tiistain mediainfossa myös valtuustosopimusta ja kaupunkistrategian linjauksia. Kunnallisveroprosentti pidetään ennallaan. ​Sote-uudistuksen myötä Vantaan kunnallisveroprosentti laskee valtakunnallisesti määritellyn verran.​ Kiinteistöveroprosenttia ei nosteta.

Kerava-Vantaa-hyvinvointialueen valmistelut etenevät. Vantaata kehitetään koulutuksellisena, sivistyksellisenä, kulttuurisena ja elinvoimaisena kaupunkina. ​

Infossa kerrotaan koronatietojen lisäksi Vantaan syksyn ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Seuraava info nähdään suorana Vantaa-kanavalla 1.9.2021 kello 13.

Videon litterointi

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 16.6.2021

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google