Kaupunginjohtajan koronainfo 20.10.2020

20.10.2020

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo suorassa lähetyksessä Vantaata ja pääkaupunkiseutua koskevista uusista koronalinjauksista.

Epidemia leviää tällä hetkellä erityisesti harrastusryhmissä, tapahtumissa ja työpaikoilla. Kasvomaskien käyttöön on annettu uusia suosituksia. Maskeja suositellaan nyt myös harrastuksiin ja laajasti kaikille työpaikoille sekä varhaiskasvatuksen tiloissa käyville vanhemmille.

Ohjattu liikunta jatkuu edelleen normaalisti, mutta valmistautuu tarvittaessa siirtymään striimaukseen. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan asiakkaille suoraan. Kulttuuripalveluissa suuret tapahtumat on kokonaan peruttu. Vantaan kaupunki ja Pop Up Kino Helsinki pystyttävät drive-in-teatterin loka-marraskuun vaihteessa Hakunilan urheilupuistoon.

Nuorisopalveluissa palvelut ovat auki pienemmillä asiakasmäärillä kerrallaan ja osittain etänä. Kirjastot ovat toimineet normaalisti.

Viljanen kertoo myös koronan vaikutuksista kaupungin talouteen ja työllisyyden heikkenemisestä huolestuttavalla vauhdilla. Työttömiä on Vantaalla jo yli 17 500, ja heistä lomautettuja on 4 800.

Niin ikään koronainfossa katsotaan lentoaseman tilannetta ja kerrotaan muun muassa koronakoirien löytämistä positiivisista näytteistä.

Näytteenottojen tilanteesta kerrotaan, että Variston drive-in näytteenotto on siirtynyt sisätiloihin ja on avoinna päivittäin klo 8-16. Näytteenottoaikoja on saanut samalle päivälle. Peijaksen drive-in pisteessä aukioloa on supistettu.

Seuraava koronainfo lähetetään 12. marraskuuta.

Videon litterointi

Vantaan kaupungin koronainfo koottuna yhteen paikkaan.

Kaupunginjohtajan koronainfo 25.9.2020.

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google