Kaupunginjohtajan koronainfo 1.10.2021

1.10.2021

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen esittelee ajankohtaiset koronatiedot Vantaalta. Viljanen kertoo Vantaan kaikkien palveluiden avaamisesta ja lentoaseman tilanteesta. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut rajaturvallisuuteen liittyviä asioita. Lentoasemalle on luotu vihreä linja kahdesti rokotetuille.

Rokotuskattavuus ei ole vielä toivotulla tasolla – ei Vantaalla eikä valtakunnallisesti​. Rokotukset etenevät, mutta niihin ei hakeuduta enää aiempaan tahtiin. Vantaa on jäljessä Helsinkiä ja Espoota sekä ensimmäisen että toisen rokotuksen osalta.

Rokotuksiin pääsy on Vantaalla tehty entistäkin helpommaksi, ja uusia rokotuspisteitä avataan jatkuvasti sinne, missä ihmiset liikkuvat​. Osallistuvavantaa.fi -sivulla voi ehdottaa uusia pop-up-rokotuspisteitä. Ehdotuksia on tullut jo yli 40.

Hyvä uutinen on se, että kaupungin palvelut ovat vihdoin kokonaisuudessaan auki.  Valtakunnallisestikin ainoastaan rajaturvallisuussäädökset ja jotkin ravintolarajoitukset ovat edelleen voimassa​.

– Tunnelin päässä näkyy vahvasti valoa. Pääkaupunkiseutu jatkaa kuitenkin vielä niin sanotussa leviämisvaiheessa. Varovaisuus ja hyvä terveysturvallisuus on edelleen erittäin tärkeää​, Viljanen muistuttaa.

Videon litterointi

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 15.9.2021

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google