Kaupunginjohtajan koronainfo 14.10.2021

13.10.2021

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo viimeisimmät koronatiedot Vantaalta. Rokotuskattavuus ei ole vielä toivotulla tasolla. Rokotustilanteen, maskisuositusten ja lentokentän matkustajamäärien lisäksi käsitellään myös muita ajankohtaisia asioita. Esillä ovat niin Vantin jatkoselvitys kuin syysloman ajanviettomahdollisuudet. Viljanen kertoo myös Vantaan hienosta etenemisestä European Rising Innovation City -kilpailussa.

Rokotuksiin pääsyä on Vantaalla helpotettu eri tavoin. Rokotuksiin pääsee myös ilman ajanvarausta. Uusia rokotuspisteitä avataan jatkuvasti sinne, missä ihmiset liikkuvat ja asioivat.

– Pop up -rokotuspisteitä on avattu laajalla skaalalla: niin asuinalueille, oppilaitoksiin, yrityksiin, tapahtumiin kuin kauppakeskuksiin, Viljanen kertoo.

Uusia pisteitä voi ehdottaa osoitteessa osallistuvavantaa.fi.

Maskisuositus on keventynyt täysin rokotettujen osalta

Lentoaseman matkustajamäärät ovat nousussa, ja myös syyslomakauden odotetaan lisäävän matkustusta. Aiemmat ruuhkat on saatu purettua uuden kevennetyn rajaturvallisuusmallin ansiosta.

Kasvomaskisuositusta on kevennetty koko pääkaupunkiseudulla. Maskia suositellaan edelleen yleisesti käytettäväksi sisätiloissa, mikäli henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai hän ei ole sairastanut koronaa edellisen kuuden kuukauden aikana. Myös matkalla koronavirustestiin on aina syytä käyttää maskia.

Suositus koskee myös rokotettuja tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa, yleisötapahtumissa ja ravintoloissa.

Rokotuspistekysely osallistuvavantaa.fi:ssä

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 1.10.2021

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google