Kaupunginjohtajan koronainfo 15.9.2021

15.9.2021

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo ajankohtaiset koronatiedot Vantaalta sekä arvioi maan hallituksen hybridistrategiaa ja budjettineuvotteluita.

Nyt valtakunnallisena tavoitteena on avata yhteiskunta ja edistää sen pysymistä avoimena sekä tukea epidemian jälkihoitoa ja jälleenrakennusta. Valtakunnalliset, konkreettiset linjaukset Viljasen mukaan kuitenkin osin puuttuvat.

– Testaus- ja jäljitysstrategia on jatkossa merkittävä dokumentti.

Suuret kaupungit haluavat luopua nykymuotoisesta tartunnanjäljityksestä, koska se ei tällaisena toimi. Kaupunkien tartuntataudeista vastaavat lääkärit toivoivat pikaisesti kansallisia linjauksia tartunnanjäljityksen kohdentamisesta.

Kohti tulevaa

Vantaalla on jo laadittu koronan toipumissuunnitelma, jossa lasten ja nuorten etu on ensimmäisenä.

Kaikkiaan korona jättää pitkät jäljet ihmisiin, kaupungin toimintaan ja talouteen. Erityisen voimakkaasti korona iski pääkaupunkiseudun kuntiin. Taloudelliset vaikutukset Vantaalle ovat kymmeniä miljoonia euroja, ja valtion tuki on välttämätöntä.

-Hallituksen budjettineuvotteluissa tuli vain vähän uutta. Kaupungin verotulot pienenevät jatkossa. Vantaan oma talouden tasapainotus on merkittävä. Viime vuonna se oli 28 miljoonaa, tänä vuonna 41 miljoonaa ja ensi vuonna 10,5 miljoonaa.

-Kuntien koronakustannukset on luvattu ja tulee korvata täysimääräisesti, sekä tänä että ensi vuonna. On tärkeää, että kustannukset myös maksetaan jo tänä vuonna, Viljanen painottaa.

Videon litterointi

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 1.9.2021

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google