Epidemia-aseman henkilöstö, arjen sankarit

28.6.2021

Martinlaakson epidemia-aseman henkilökunta on valittu Vantaa-kanavan arjen sankareiksi! Henkilökunta hyppäsi viime vuoden keväänä täysin uuteen ja tuntemattomaan, kun terveysasema muuttui yhdessä yössä koronavirusoireista kärsiviä vantaalaisia hoitavaksi epidemia-asemaksi.

Arjen sankaruudesta ilmoitti Martinlaakson epidemia-asemalla työskentelevä sairaanhoitaja Laura Laakso, joka kertoo muutosajan olleen aika hurjaa. Koronapandemian alkuajat olivat sekavia, tiedot päivittyivät nopeasti ja uutta opeteltavaa oli paljon.

–  Kukaan ei oikein tiennyt mistään mitään ja mitä tulee tapahtumaan, Laakso muistelee.

Monen muun muutoksen lisäksi myös ihmisten kulkemista tuli hallita täysin uudella tavalla. Terveysasemaa tuli rajata niin, että ihmiset voivat liikkua eri tiloissa niin, että heistä ei ole riskiä toisilleen.

Terveyskeskuslääkäri Kaija Silventoinen kertoo, että maaliskuussa 2020 tapahtunut muutos oli valtava ponnistus koko henkilökunnalle. Terveysaseman palvelut ajettiin alas ja hypättiin aivan erilaiseen työhön, kuin mitä asemalla normaalisti tehdään.

– Kyllähän tästä hyvä mieli tulee, että meidän poikkeuksellinen työ on nyt
nostettu jalustalle, Silventoinen sanoo kiitellen koko henkilökunnan panosta.

Arjen sankareiksi valittuun henkilöstöön kuuluu yhteensä noin viitisenkymmentä työntekijää. Vantaa-kanava onnittelee Martinlaakson epidemia-aseman koko henkilökuntaa!

Ehdota omaa arjen sankaria!

Tämä juttusarja kertoo arjen sankareista – heistä, jotka ilahduttavat, lohduttavat, piristävät tai parantavat kanssaihmistensä elämää erityisellä tavalla.

Oletko sinä kohdannut elämässäsi arjen sankarin, jonka tarina olisi tärkeä kertoa? Tai teetkö itse jotakin, jonka olet huomannut tuottavan muille toivoa, iloa ja lämpöä? Kerro sankarista meillekin! Ehdotuksesi voit lähettää osoitteeseen kanava@vantaa.fi.

Liitä mukaan omat, persoonalliset perustelusi, miksi ehdotat juuri kyseistä ihmistä tai porukkaa arjen sankariksi. Pyydä ehdokkaan suostumus etukäteen, jos mahdollista. Myös me voimme sitä pyytää. Pidä kuitenkin huoli siitä, että et kerro luottamuksellisia tietoja ilman etukäteissuostumusta.

Vantaan kaupungin koronatiedot koottuna

Vantaan kaupungin terveysasemat

Avainsanat: , , , , , , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google