Sotungin maalaisidylli ihastutti historiakävelyllä – ”Täällä on hienoa asua”

20.9.2019

Vantaan itänurkka Sotunki viehättää niin idyllisellä maalaismaisemallaan kuin historiallaan. Kävelyllä vastaan voi tulla vaikka hevonen nimeltä Velmu.

-Täällä tapaa mielenkiintoisia ihmisiä kuten myös mielenkiintoisia eläimiä, nauraa Sotungin syyskuisen historiakävelyn opas Kati Tyystjärvi.

Vantaalta löytyy monikerroksinen historia kivikaudesta katutaiteeseen. Keväällä 2019 aloitetut historiakävelyt ovat innostaneet tähän mennessä jo lähes 1400 vantaalaista.

Sotunki rakennushistoriallisesti arvokkaine kylämaisemineen on Vantaan vanhimpia seutuja. Historiakävelyn opas kuvailee aluetta ”jännittäväksi sekoitukseksi vanhoja tiloja, sukuja ja niiden välistä kudelmaa”.

-Täällä kolmen kartanon kainalossa talonpoikainen väestö on elänyt ja elää edelleenkin. Hieno paikka asua, Tyystjärvi luonnehtii.

Vielä pari kierrosta jäljellä syksyllä

Tunnin kierros tarjosi kävijöille paketillisen tietoa, tarinoita ja katseltavaa.

-Hienoa, että on säilynyt tällaisia idyllisiä maalaismaisemia näin pääkaupunkiseudulla, ihasteli Tuula Tukiainen kierroksen päätteeksi.

-Mieleen jäivät tämä historia ja upeat maisemat, kertoivat Liisa ja Jukka.

– Nämä retket on aina hyvin järjestetty. Saa tietoa ja jos ei saa, niin kysyy, kiitteli puolestaan Patrik Åkerman.

Vielä tänä syksynä ehtii parille historiakierrokselle mukaan.

VisitVantaan, Vantaan kaupunginmuseon ja Vantaa-Seuran suosituille kierroksille on suunniteltu jatkoa myös ensi keväälle.

Avainsanat: , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google