Martinus Backstagen avajaisissa nautittiin vantaalaisnuorten livemusiikista

11.8.2021

Martinus Backstagen avajaisia vietettiin perjantaina 6.8.2021 Indie-piknikin merkeissä.

Martinus Backstage -kulttuuritapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa viime perjantaina 6.8. Kulttuuritalo Martinuksen takapihan puistossa. Esiintyjinä ulkotapahtumassa nähtiin upea metsäsaksofonisti Mysterykah, Vaskivuoren lukiosta alkunsa saaneet AJ & the Mystery ja Erottamattomat-yhtye sekä helsinkiläislähtöinen indie-rokkibändi Rebekka Holi & Yhtye.

Metsäsaksofonisti Mysterykah ihastutti soitollaan

Avajaisillan teemana oli tunnelmallinen indie-piknik, ja vieraat toivotettiin tervetulleeksi kaikille avoimeen iltaan kello 17:00 lähtien. Martinlaaksosta kotoisin oleva mysteerinen metsäsaksofonisti ja laulaja Mysterykah eli Eerika Patrakka avasi illan upealla saksofoni- ja coveresityksellään. Lisäksi Patrakka soitti osana toisena esiintynyttä AJ & the Mystery -yhtyettä.

Luonnon helmassa soittaminen oli vantaalaiselle multi-instrumentalistille tuttua puuhaa, sillä Patrakka siirtyi koronapandemian aikana harjoittelemaan saksofoninsoittoa metsään. Liveyleisölle esiintymistä oli kuitenkin pitkän tauon jälkeen odotettu:

– Musta tää (Martinus Backstage -tapahtuma) on ihana juttu ja on niin ihana päästä esiintymään! Varsinkin kun tää paikka on vielä tälleen luonnon helmassa ulkona. Mä itekin yleensä aina meen metsään soittamaan tai puistoihin, niin tää on ihan unelma mulle!

Martinus Backstagella tapahtuu koko elokuun ajan

Martinus Backstagella järjestetään monenlaista hauskaa ohjelmaa kuutena päivänä viikossa aina syyskuun neljänteen päivään asti. Viikoittaisissa työpajoissa päästään muun muassa toteuttamaan luovuutta eri taidemuotojen parissa, opettelemaan Breakdancen perusteita, kokeilemaan rentouttavaa puistojoogaa sekä meditoimaan musiikin avulla. Backstagen musiikkitapahtumiin taas voi tulla nauttimaan elävästä musiikista ja huikeasta kattauksesta mielenkiintoisia artisteja.

Elokuun aikana luvassa on myös muita tapahtumia, kuten ulkoilmaelokuvia, teatteria sekä lapsiperheille suunnattu perhelauantai-tapahtuma. Kaikkiin tapahtumiin on avoin pääsy ja niihin voi saapua ilman ennakkoilmoittautumista, muutamaa työpajaa lukuun ottamatta.

Turvallisuus on tapahtumassa huomioitu istumapaikkojen väljällä sijoittelulla, henkilökunnan maskien tai visiirien käytöllä sekä useilla käsidesipisteillä. Myös vierailta toivotaan turvallisuuden huomioimista tapahtumassa yleisten ohjeiden mukaisesti.

Kulttuuria kaikille matalalla kynnyksellä

Kulttuuritalo Martinuksen kulttuurituottaja Riikka Kampara muistuttaa, että Martinus Backstage -tapahtuma on avoin kaikille, ja että siihen voi osallistua matalalla kynnyksellä:

– Tänne voi tulla ihan vain piipahtamaan ja monet työpajatkin ovat siten auki, että voi vaan tulla, ja toki keikat ja kaikki. Tervetuloa viihtymään!

Matalalla kynnyksellä osallistuttiin myös perjantain avajaisiin, kun monet kävelylenkillä olleet martinlaaksolaiset jäivät spontaanisti yleisöksi nuorten mukaansatempaaville livemusiikkiesityksille.

Kaikille avoin Martinus Backstage -kulttuuritapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Kulttuuritalo Martinuksen takapihan puistossa 6.8.-4.9.2021. Backstage tuo keskelle Martinlaaksoa livekeikkoja, upeita esityksiä ja mielenkiintoisia työpajoja.

Kulttuuritalo Martinus: Martinus Backstage

Vantaa.fi: Kulttuuria Vantaalla

Vantaan tapahtumakalenteri

Avainsanat: , , , , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google