Vantaan Kulttuurigaala 2021

11.11.2021

Ensimmäistä kertaa järjestetty Vantaan Kulttuurigaala täytti Kulttuuritalo Martinuksen sädehtivästä glamourista. Gaalassa nähtiin häikäisevän upeita esityksiä sekä palkittiin vantaalaisia kulttuuritekoja ja taiteilijoita.

Vantaalaiset The Voice of Finland 2021 -tähdet Kalle Virtanen ja Elise-Juliette avasivat gaalan duetolla Beauty and the Beast -kappaleesta. Gaalan musiikista vastasi Vantaan viihdeorkesteri jonka solisteina kuultiin muun muassa Suomen kansallisoopperan laulajia.

Vantaan kulttuuripalkinto on kaupungin merkittävin palkinto, jota on jaettu vuodesta 1976 lähtien. Merkittävästä kulttuuriteosta palkittiin tänä vuonna Myyrmäki-liike, joka on toiminnallaan jo pitkään vaikuttanut asukkaiden osallisuuteen ja lisännyt Myrtsin erilaisten toimijoiden yhteisöllisyyttä.

Lasten- ja nuortenkirjailija Siri Kolu sai ansioituneen taiteilijan palkinnon. Menestyneen kirjailijan palkittuja teoksia luetaan lukuisilla kielillä ympäri maailman.

Kulttuurigaalassa jaettiin myös nuoren taiteilijan stipendi, jonka sai muusikko Marianne Susi. Hän on työskennellyt niin laulajana, näyttelijänä, tanssijana, säveltäjänä, ohjaajana kuin käsikirjoittajanakin. Tapahtumassa kukitettiin myös kaikki taiteilija-apurahan saaneet.

Gaalan juonsi toimittaja ja juontaja Ella Kanninen. Vantaan Kulttuurigaala on tullut pysyäkseen ja jatkossa gaala tullaan järjestämään vuosittain marraskuussa.

Uutinen Vantaan kulttuurigaalasta

Kulttuuria Vantaalla

Avainsanat: , , , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google