Skomarsin torpalla uppouduttiin joulun tunnelmaan

17.12.2021

Hakunilan keskustan joulunpunaisella Skomarsin torpalla järjestettiin 14.12. joulutapahtuma, jossa uppouduttiin juhlatunnelmaan musiikin, taiteen, koristeiden ja herkkujen voimin.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas torppa oli koristeltu asiaankuuluvan upeasti joulutunnelmaan somistaja Ulla Mertalehdon toimesta. Hän on koristellut lukuisia kohteita Vantaalla ja myös muun muassa Helsingin Stockmannin jouluikkunat.

Viime jouluna Skomarsin torpan koristeltuja ikkunoita katseltiin vain ulkoa, mutta tänä vuonna asukkaat pystyttiin kutsumaan sisälle. Osa torppaa värittävistä joulukoristeista oli asukkaiden itsensä tuomia.

Joulutapahtuman musiikista vastasi Aino Peltomaan ja Hilkka Louhivuoren duo, joka esitti jouluisia klassikkolauluja. Lisäksi torpalla oli paikallisen taiteilijan Jani ”Rybä” Rytkösen Taivas ja helvetti -taidenäyttely. Myös taiteilija oli paikalla kertomassa teoksistaan uteliaille kävijöille.

Skomarsin torppa toimii Hakunilan asukastilana. Se on Vantaan ensimmäisiä asemakaavamääräysten mukaan suojeltuja rakennuksia ja Hakunilan vanhimpia.

Lue lisää:

Asukastila Skomarsin torppa

Vantaan asukastilat

Avainsanat: , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google