Yhteinen pöytä kutsuu kaikki mukaan – Skomarsin torpalla herkutellaan yhteisöaamiaisella 

11.5.2022

Tiistaiaamuisin Skomarsin torppa täyttyy iloisesta puheensorinasta ja lusikoiden kilinästä. Herkullinen yhteisöaamiainen on katettu Hakunilan asukastilaan. Runsas aamupala on loihdittu Yhteisen pöydän hävikkiterminaalin toimittamasta ruuasta.  

– Tuntuu, että joka viikko tulee enemmän porukkaa. Semmoiset 40−50 kävijää käy joka tiistai täällä, kertoo yhteisötyöntekijä Salli Allén. 

Samantyylisiä yhteisöruokailuja järjestetään pitkin kaupunkia. Yhteinen pöytä on palkittu vantaalainen ruoka-avun palvelu ja verkosto, jonka ytimessä on yhteisöllisyys. 

-Moni kaipaa seuraa, tekemistä ja yhteisöä, johon tulla mukaan. Ruoka-avun piirissä se kaikki on mahdollista toteuttaa, sanoo Yhteisen pöydän palveluesimies Hanna Kuisma. 

Yhteisen pöydän hävikkiterminaalin kautta kulkee mittavat 14 000 kiloa hävikkiruokaa viikossa. Ruokaa lahjoittavat elintarviketehtaat, tukut ja kaupat, ja verkostoon kuuluu yli 80 ruoka-avun jakajaa, joista vain pieni vähemmistö jakaa ruokakasseja.   

– Ruoka-apu oli koronan takia pitkään ulkona, ja tänä keväänä iloitsemme paluusta sisätiloihin ja yhteisölliseen ruoka-avun jakoon. 

Skomarsin torpan aamiaiselle ihmiset tulevat viihtymään, miettii vapaaehtoinen Yki. 

– Yhdessä on kiva syödä hyvällä mielellä. Samalla voi jutella kaikenlaista ja tavata tuttuja, tiivistää Pena Hakunilan aamiaisella. 

Yhteisen pöydän toimintaa rahoittavat Vantaan kaupunki ja Vantaan seurakuntayhtymä. 

Lue lisää: 

yhteinenpoyta.fi 

Avainsanat: , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google