Neela ratsastaa Vantaalta kohti maailman huippua

18.11.2021

Vantaalainen ratsastaja Neela Uotila on kerännyt menestystä lapsiratsastajien SM- ja PM-kisoja myöten ja ensi vuonna vuorossa ovat jo EM-kisat. Tapasimme 12-vuotiaan Neelan harjoitusten lomassa kotonaan Seutulassa.

Neela Uotila aloitti ratsastusharrastuksen aktiivisesti 8-vuotiaana. Hän on ehtinyt kisaamaan kaksi vuotta lapsiratsastajien SM-kisoissa, joissa saavutti pronssimitalin ponilla. Tänä vuonna hän sijoittui Ypäjällä järjestetyissä PM-kisoissa kuudenneksi ja ensi vuonna tähtäimessä ovat jo EM-kisat.

Neelan äiti ja valmentaja Joanna Kujanpää kertoo, että Neelalla on poikkeuksellisen hyvä kyky kommunikoida hevosten kanssa. Hollantilainen Elvera vs Romano eli Elvi oli luonteeltaan hyvin haastava hevonen, eikä sen pitänyt tulla Neelalle lainkaan.

Hän kuitenkin kokeili Elvillä ratsastamista ja kaikkien yllätykseksi hän sai haastavan hevosen kesytettyä. Nyt he ovat kilpailleet Elvin kanssa jo lapsiratsastajien PM- ja SM-tasoilla.

– Ei se ollutkaan vaarallista ja tulimme lopulta hyvin toimeen. Siitä tuli upea hevonen, kun sen sai puolelleen, Neela muistelee vaatimattomana. Elvi oli mukana harjoituksissa myös kuvauspäivänä.

Neela harjoittelee päivittäin koulun jälkeen. Treeneihin kuuluu vaihtelevasti muun muassa kouluratsastusta, esteitä ja maastoa. Elvin lisäksi tallista löytyvät myös Flying Dutchman eli Dutsi sekä Etna ja Bruce, jotka kaikki soveltuvat erilaisiin treeniympäristöihin.

Neela Uotila lapsiratsastajien PM-kisoissa

Neela Instagramissa

Avainsanat: , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google