Olen suomalainen!

25.2.2014

Uuden hittivideon ideoinut Pekka Mykkänen kertoo: ”Rakennamme siltoja sydämistä sydämiin. Ihmisiä yhdistää useampi asia kuin erottaa. Tähän talkootuotantoon osallistui liki 70 huipputekijää. Ihmiset kyllä välittävät.”

Uusi musiikkivideo ”Olen suomalainen” näyttää suomalaisuuden vuonna 2014

Tänään on julkaistu uusi versio suomalaisten rakastamasta Kari Tapion laulusta ”Olen suomalainen”. Sen esittävät kaksitoista ihmistä, joilla on Suomen kansalaisuus, mutta joiden juuret ovat joka puolella maailmaa: Senegalista Kiinaan ja Syyriasta Peruun.

Muusikko Totte Rautiaisen tekemä uusi sovitus julkaistaan sekä ei-kaupallisena CD:nä että musiikkivideona, joka on ohessa. Videota saa vapaasti jakaa: ilahdumme siitä kovasti.

Kansalaiset feat. Merborgare -projektin laulu ”Olen suomalainen” haastaa pohtimaan, kuka on suomalainen, mitä suomalaisuus tänään tarkoittaa ja keitä kaikkia se koskettaa. Entä mitä kaikkea pitää sisällään laulun kohta ”on täällä kansa, jonka kyyneleistä aikaan saisi aika monta valtamerta”?

Uuden sovituksen esittäjiin kuuluvat muiden muassa perulainen oopperalaulaja Milagros Samanamud, Intiasta Suomeen adoptoitu Sade Kiiskinen ja Tatarstanissa lukuisia listahittejä tehnyt järvenpääläinen Cemile Nisametdin. Muut laulajat ovat Hossni Boudali, Neva De Vizcaya, Yonca Kurtoglu Ermutlu, Henry Friman, Burhan Hamdon, David Dunfei He, Abdirahim ”Husu” Hussein, Julieth Leinola ja Fatou-Maaria Niang.

”Olen suomalainen” -musiikkivideo esittää suomalaisuuden sellaisena kuin sen tänään näemme: koko ihmiskunnan perhealbumina. Videolla esiintyy yli viisikymmentä suomalaista. Näemme muiden muassa meksikolais-suomalaisen korutaitelijan Jaime De Vizcayan, taekwondon Suomeen 1970-luvulla tuoneen korealaislähtöisen Dae Jin Hwangin ja eduskunnassa vaikuttavan, vuoden pakolaisnaiseksi valitun afganistanilaistaustaisen Nasima Razmyarin. Suomalaisia yhtä kaikki.

Videon ovat talkootöinä tehneet ohjaaja Petri Krook sekä kuvaajat Ossi Kajas ja Sami Kero.

Tämä on taloudellista voittoa tavoittelematon projekti. Kiitos että kuuntelet ja katselet!

Ystävällisesti teidän

KANSALAISET feat. MEDBORGARE 25.2.2014

Lisätietoja: tuottaja Pekka Mykkänen, 040 732 8976, pekkamykkanen@yahoo.com.
www.facebook.com/kansalaisetmedborgare

Avainsanat: , Sinun videosi
Facebook Twitter Google