Kaupunginjohtajan strategiainfo 1.2.2022

1.2.2022

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo uudesta Innovaatioiden Vantaa -strategiasta, joka näyttää Vantaan kaupungin suunnan seuraaville neljälle vuodelle.

Strategian keskeisen sisällön muodostavat kaupungin visio ja arvot sekä kuuden painopisteen alle jäsennetyt valtuustokauden strategiset tavoitteet ja niille asetetut mittarit.

Kaupungin visio ilmaisee tulevaisuuden tahtotilan: rohkea, rento ja viihtyisä Vantaa on kestävyyden edelläkävijä. Kaupungin arvot säilyvät ennallaan, ja ne ovat avoimuus, rohkeus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys.

Strategian painopisteet ovat taloudellisesti kestävä ja elinvoimainen kaupunki, hyvät asukaslähtöiset palvelut, eriarvoistumisen estäminen, resurssiviisas ja hiilineutraali Vantaa, kukoistavat kaupunkikeskukset sekä merkityksellistä työtä vaikuttavalla johtamisella.

Koti viihtyisälle arjelle ja kestävälle kehitykselle

Innovaatioiden Vantaaon koti viihtyisälle arjelle ja kestävälle kehitykselle. Rakennamme yhdessä onnellista, empaattista, kotoista, yhteisöllistä ja kestävää arkea, tiivistää kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

– Rakennamme kukoistavia kaupunkikeskuksia ja teemme niihin asukaslähtöisiä palveluita. Estämme eriarvoistumista ja hoidamme kaupungin taloutta kestävästi, Viljanen kuvailee.

– Tavoitteenamme on hiilineutraali ja resurssiviisas Vantaa, jossa jokaisen vantaalaisen on hyvä elää, hän jatkaa.

Henkilöstölle tarjotaan merkityksellistä työtä, jota johdetaan vaikuttavasti. Yrityksille rakennetaan maailman kestävintä kiitorataa liiketoiminnan kasvulle.

Neljä kärkihanketta, viisi strategiateemaa

Vantaalla katsotaan myös strategiakautta kauemmas. Neljä kärkihanketta rakentavat tulevaisuutta pidemmälle, ja ne ovat Vantaan ratikka, Kuusijärvi, Myyrmäen kaupunkikulttuuritalo sekä Oppimiskampus.

Lisäksi mukana on viisi strategiateemaa, joilla katsotaan pidemmälle tulevaisuuden haasteisiin ja varmistetaan poikkihallinnollinen toteutus laajassa kaupunkiorganisaatiossa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi strategian kokouksessaan 31. tammikuuta. Strategian laadintaan ovat osallistuneet kaupungin eri sidosryhmät, kaupunkilaiset ja yritykset.

Videon tekstivastine

Lisää aiheesta:

Vantaa toivottaa kaikki mukaan kansainvälisen kaupungin kehittämiseen – uusi Innovaatioiden Vantaa -strategia näyttää suuntaa

Innovaatioiden Vantaa -strategia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Vantaan uuden kaupunkistrategian

Katse tulevaan – Vantaa syttyy ideoista

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google