Roskapihdit käteen ja siivouskävelylle – ”Oma kulma pitää olla siisti”

22.9.2022

Mitä tarttui siivouskävelijöiden pihteihin asukastila Myyringin järjestämällä syyskuisella kierroksella? Video näyttää reittiä Myyrmäen keskustassa.

-Kotona en viitsi siivota, mutta oma kulma kodin lähellä pitää olla siisti, naurahtaa jo matkalla siivouskävelylle roskia keräillyt Marjatta.

Hän harrastaa lähialueen siistimistä naapurinsa kanssa päivittäin. Tuosta tutusta paikasta esimerkiksi tupakantumpit katoavat vikkelästi, Marjatta kertoo.

Myyringin siivouskävelyllä roskasäkkien uumeniin poimitaan muun muassa karkkipapereita, muovilusikoita sekä sateenvarjon jämät. Kävelylle osallistuneen Kaisan mielestä roskat Myyrmäen alueella ovat vähentyneet.

-Lasinsiruja ei löydetty nyt ollenkaan. Se on hyvä asia.

Värikäs, vihreä Myyrmäki

Myyrmäen asukastila Myyrinki on järjestänyt siivouskävelyitä keväällä ja syksyllä. Yhteisötyöntekijä Anu Roveraton mukaan jatkoa lienee ensi vuonnakin luvassa.

-Tämä on mukavaa, yhteisöllistä toimintaa oman asuinalueen hyväksi. Muissakin asukastiloissa on ollut siivouskävelyitä ja ne ovat olleet suosittuja.

Roverato kiittelee monien muidenkin alueella keräävän roskia vapaa-ajan harrastuksena.

-Myyrmäessä siistiä on se, että tämä on värikäs ja vihreä kaupunginosa, jossa on hienoa katutaidetta. Ihanaa, että täällä on aktiivisia ihmisiä, hän summaa.

Asukastila Myyringin Facebook-sivu

Avainsanat: , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google