Nissbackan kartanon veistospuisto – koe Laila Pullisen teokset

4.7.2018

Vantaan Sotunki on veistosten ystävän aarreaitta. Tutustu Laila Pullisen upeisiin teoksiin Nissbackan kartanon veistospuistossa.

Esillä on kaikkiaan satakunta arvostetun kuvanveistäjän työtä, vuodelta 1955 eteenpäin aina vuoteen 2013 saakka. Pullisen käsissä perinteiset materiaalit, kuten kivi ja pronssi, yhdistyivät rohkeaan ilmaisuun. Töissä toistuu viittauksia ihmishahmoon, ja korkeimmat veistokset ovat jopa nelimetrisiä.

– Kun veistoksen näkee kolmiulotteisessa tilassa ja vielä luonnonvalossa, sen ymmärtää ihan eri tavalla kuin valokuvasta, vinkkaa veistospuiston toiminnanjohtaja Jean Ramsay.

Luonto on Nissbackan kartanon puistossa vahvasti esillä.

– Täältä löytää luonnonrauhan ja aikaportaalin vanhaan Vantaaseen, Ramsay kuvailee.

Kesällä 2018 veistospuistossa on esillä myös Laila Pullisen ensimmäinen yksityisnäyttely vuodelta 1958. Esillä on debyyttinäyttelyn kirjasinmetalli- ja terrakottafiguureita sekä Pullisen oppilastöitä, joita ei ole aiemmin esitelty.

Nissbackan kartanon veistospuisto on auki 1.6.–1.9. 2018 keskiviikkoisin kello 12–18 ja sunnuntaisin kello 12–16. Joka kuun viimeinen sunnuntai kävijöillä on mahdollisuus tutustua myös Laila Pullisen kotimuseoon, joka on pääasiallisesti avoinna vain varauksesta ryhmille. Kesän uutuutena paikan päällä on pop up -kahvila, joka on auki pääasiassa sunnuntaisin.

Sotungista löytyy toinenkin veistosnähtävyys, jonka tekijä on alueen oma Leonardo.  Katso tästä video Leonardo da Vilhun veistospuistosta.

Lisää aiheesta:
Avainsanat: , , , , , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google