Leonardo da Vilhu tekee taidetta nupit kaakossa – kurkista Sotungin veistospuistoon

12.7.2018

Sotungin oman Leonardon veistospuistosta löytyy piruja pitkin poikin – sekä taidepihan täydeltä muita veistoksia. Kurkista puistoon ja katso myös Leonardo da Vilhun eli Risto Vilhusen haastattelu.

Tuotteliaan taiteilijan ja innokkaan taiteen keräilijän kaikki tekeminen syntyy intohimosta.

– Pitää olla meno päällä, napit kaakkoon. Kun tekee hommia, silloin pitää tyrät rytkyä, Vilhunen kuvailee työskentelyään.

Taidepihan piruteosten luonnokset on piirretty silmät kiinni, ja materiaaleina on käytetty suuria öljysäiliöitä.

-Nämä ovat eläimen ja ihmisen välimuotoja, taiteilija kertoo.

Kaikkiaan omia veistoksia – piruja ja muita –  löytyy paikan päältä noin 140. Da Vilhun veistospuistossa pääsee ihailemaan myös muiden taiteilijoiden teoksia sekä hautausmaalta poistettuja vanhoja hautakiviä, jotka muodostavat piha-alueella oman kokonaisuutensa. Puistossa piilee myös taiteilijan oma, pilke silmäkulmassa tehty hautakivi.

Leonardo da Vilhun veistospuisto on kesällä 2018 auki 20.−29. heinäkuuta kello 14−18 (ei ryhmille). Tapaa silloin myös taiteilija kohteessa, joka löytyy Sotungista osoitteesta Sepänrinne 2. Tämän vuoden kesänäyttelyn nimi on Sodan kauhuja, 2018: Kunnianosoitus Aapeli Vilhuselle.

Vantaan Sotunki on oikea veistosten ystävän aarreaitta, sillä lähialueelta löytyy peräti kaksi veistospuistoa. Tutustu tästä myös Nissbackan kartanon veistospuistoon, jossa on esillä Laila Pullisen veistoksia.

Lisää aiheesta:

Vantaan kaupunginmuseo ja Risto Vilhunen lahjoittavat ikonikokoelman RIISAlle

Avainsanat: , , , , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google