Näe Suomi 100 -kunniavartiosto itsenäisyyspäivänä

30.11.2017

Kunniavartiosto seisoo itsenäisyyspäivän aamuna Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla. Toteutus on koskettava: kullakin sankarihaudalla nähdään saman ikäinen ihminen kuin vainaja oli kaatuessaan.

Vartiostoon haettiin vapaaehtoisia etukäteen, ja haku oli avoin kaikille. Kysyimme kolmelta osallistujalta, mitä ajatuksia tehtävä heissä herättää. Esiin nousi etenkin oman sukupolven mahdollisuus luottaa tulevaisuuteen ja elää täyttä elämää. 

Itsenäisyyspäivänä muistetaan erityisesti heitä, jotka ovat turvanneet maamme itsenäisyyden. Vartiosto järjestetään talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden muistoksi. Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla on 168 sankarihautaa. Haudattuna on 16–44-vuotiaita miehiä ja yksi nainen. 

Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2017 Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla huipentuu. Kunniavartiosto seisoo haudoilla itsenäisyyspäivänä kello 9.30 alkaen puoli tuntia. Ihmiset seisovat kunniavartiostossa omissa arkivaatteissaan. Pukeutumisella halutaan korostaa sitä, että sodissa kaatuneet olivat tavallisia ihmisiä.

Pyhän Laurin kirkossa alkaa kaksikielinen juhlajumalanpalvelus vartioston jälkeen. Lopuksi on seppelten lasku.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Suomi 100 -ohjelmaa.

http://www.vantaa.fi/syntymäpäiväviikko

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google