Lenkki metron maisemissa

20.9.2017

Östersundomin yleiskaavaehdotuksessa suunnitellaan, että Vantaa saisi tulevaisuudessa oman metroaseman. Videolla käydään haistelemassa metron tuloa ennakkoon. Toistaiseksi otetaan vain jalat – ja tassut – alle.

Metro tulisi kaupungin kaakkoisnurkkaan. Jos suunnitelmat toteutuvat, Länsisalmen metrokeskuksen ympäristössä voisi asua noin 7000-8000 asukasta. Uuden keskuksen tarkempi suunnittelu on vasta alkanut. Nykyään alueella on pääasiassa metsää ja peltoa. Metsäyhteys säilyy Sipoonkorven ja Mustavuoren välissä myös tuoreessa kaavaehdotuksessa.

Yleiskaavasta tulee Helsingin, Sipoon ja Vantaan yhteinen. Vantaan puoleiselta kaava-alueelta löytyvät myös muun muassa Westerkullan kartano, Länsisalmen kylä ja jätteenpolttolaitos.

Pääkaupunkiseudulle haetaan uutta kasvusuuntaa itään. Kaavan ytimessä on itämetron jatkaminen Mellunmäestä Sipoon Majvikiin. Östersundomiin on nyt valmisteltu uusi kaavaehdotus. Jos kunnat puoltavat ehdotusta, se asetetaan nähtäville loppuvuodesta 2017.

Vantaan valtuusto käsittelee kaupungin lausuntoa Östersundomin muutetusta yleiskaavaehdotuksesta 25. syyskuuta. Katso suora lähetys valtuuston kokouksesta kello 18 alkaen osoitteessa vantaakanava.fi.

Lue lisää:

yhteinenostersundom.fi

Lausunto Östersundomin yleiskaavaehdotuksesta kaupunginvaltuustossa

Avainsanat: , , , , , Puffi
Facebook Twitter Google