Tällainen on tulevaisuuden Aviapolis

15.6.2022

Aurinkopaneeleja katoilla, paljon vihreää kaupungin keskellä sekä ratikka. Muun muassa nämä löytyvät tulevaisuuden Aviapoliksesta, jos suunnitelmat toteutuvat. Kasvavasta työpaikka-alueesta rakentuu myös monipuolinen keskusta ja suosittu asuinalue.

Aviapoliksen keskusta luodaan Aviapoliksen asemien ja Aviabulevardin läheisyyteen. Tavoitteena on vehreä ja virikkeellinen lentokenttäkaupunki, kertoo Aviapoliksen aluearkkitehti Johanna Rajala.

– Koko Aviapoliksen suuralueelle tavoitellaan jopa 50 000 asukasta eli asukasmäärä nousee hyvin paljon, ja myös palveluita tulee lisää. Oletetaan että vuoteen 2050 mennessä tänne on tullut hyvin suuria muutoksia, Rajala sanoo.

Tunnistettavista kortteleista löytyvät muun muassa Aviapoliksen lukio, Ilmailumuseon uudet tilat sekä Huberin hallit, jotka suojellaan.Monitoimirakennus Atomi sisältää koulun 900 oppilaalle, päiväkodin sekä muita palveluita.

Aviapoliksen taidepilotin visiot julkistettiin

Koko kaupunkirakenne uudistetaan käveltäväksi korttelikaupungiksi. Eri puolille Aviapolista tulee taidetta. Aviapoliksen teemapäivässä julkistettiin Jasmin Anoschkinin, Tapio Haapalan, Anssi Kasitonnin ja Timo Wrightin visiot alueen julkisesta taiteesta.

Alueella jo asuva, teemapäivään osallistunut Mei Hua kiittelee Jumbon ostosmahdollisuuksia ja alueen pyöräreittejä.

– Aviapoliksen keskustan suunnitelmissa se lukio olisi ihan kiva. Sitten kun lapsi kasvaa isoksi, niin hän pääsee tänne lähelle.

Tutustu Aviapoliksen suuralueeseen Vantaan sivuilla

Tutustu Aviapoliksen kaavarunkoon

Lue lisää Aviapoliksen teemapäivästä

Tietoa Vantaan ratikasta

Avainsanat: , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google