Mitä Ylästöön ja sen lähialueille kuuluu? 

23.6.2022

Kevään asukasfoorumi järjestettiin hybriditilaisuutena 26.4. klo 18–20. 

Tapahtumapaikkana toimi läsnäolijoiden kohdalla Ylästön koulu ja etäosallistujilla Microsoft Teams -kokous. Tilaisuudessa asukkaat pääsivät kohtaamaan kaupungin johdon sekä asiantuntijoita. Lisäksi paikalla oli poliisin edustaja sekä HSL:n edustajia joukkoliikennesuunnittelusta. 

Tilaisuuden aloitti ylästöläisen Mika Haverin pianoesitys, jonka jälkeen kuultiin apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalskeen puhe. Tämän jälkeen aluearkkitehti Johanna Rajala alusti Ylästön alueen ja erityisesti Smedsin metsän kaavoituksesta.  

Tämän jälkeen luvassa oli kysymys ja vastaus -osio, jossa asukkaat pääsivät kysymään kaupungin johdolta kiperiäkin kysymyksiä. Aluksi esitettiin Nuorisopalveluiden johtajan Hannu Rusaman videotervehdys, jossa hän vastasi ennakkoon tulleisiin nuorisopalveluita koskeviin kysymyksiin.  Kysymys ja vastaus osion viritettyä tunnelman siirryttiin teemapöytäkeskusteluihin, joista Asumisen & ympäristön ja Liikenteen teemapöydät järjestettiin hybridinä. Asumisen ja ympäristön teemapöydän keskustelu striimattiin ja se on mukana tässä tallenteessa. Muut pöydät olivat perinteisiä lähipöytiä ilman sen ihmeellisempää tekniikkaa. 

Asukasfoorumeja järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolilla Vantaata. Jos et pääse paikalle tai ruudun ääreen tapahtuman aikaan, voit katsoa jälkikäteen tallenteen tilaisuudesta. 

Tapahtumat
Facebook Twitter Google