Kaupunginjohtajan koronainfo 9.6.

9.6.2020

Kevään viimeisessä koronainfossa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo, miten palveluita on korona-aikana tarjottu ja käytetty. Viljanen esittelee myös Vantaan alueelliset tartuntatiedot. Niin ikään otetaan kantaa sote-lainsäädäntöön, joka on pian tulossa kuntien lausunnolle.

– Kunnat ovat koronakriisin aikana osoittaneet kykynsä hoitaa kriisiä ja toteuttaa hallituksen suosituksia. Sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöä tarvitaan nyt koronan ja sen aiheuttamien jälkiseurausten hoitoon. Sen ohella ei voi eikä tule valmistella kaikkien aikojen suurinta sote-muutosta, Viljanen painottaa.

Vantaalla seurataan koronatartuntoja alueellisesti. Näin voidaan reagoida heti, jos jollakin alueella tauti leviää muita nopeammin. Eri alueiden väestömääriin suhteutettuna kaupunginosien välillä ei ole tällä hetkellä merkittäviä eroja tartuntamäärissä. Kaikkialla määrät ovat laskeneet niin pieniksi, että alueellisia eroja voi syntyä nopeasti yhdenkin varomattoman kokoontumisen seurauksena.

Lopuksi kurkistetaan kesän ohjelmaan. Kesän aikana järjestetään edelleen myös virtuaalista ohjelmaa. Esimerkiksi historiakävelyitä, konsertteja ja juhannustunnelmaa löytyy Vantaa-kanavalta. Lisää kesätekemistä on listattu nettisivulle vantaa.fi/vantaankesa

Seuraava kaupunginjohtajan info pidetään 12. elokuuta klo 15.30.

Lisää aiheesta:

Kaupungin koronainfo koottuna yhteen paikkaan

Kaupunginjohtajan koronainfo 27.5.

Avainsanat: , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google