Kaupunginjohtajan koronainfo 27.5.

27.5.2020

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo muun muassa Vantaan työllisyystoimenpiteistä ja Aviapoliksen rakennussuunnitelmista. Lisäksi kerrotaan kaupungin avautuvista palveluista.

Koronan vaikutukset ovat suuria etenkin palvelualoilla. Tämä vaikuttaa eniten nuorten ja naisten työllisyyteen. Työllisyyden kuntakokeilun aikataulu on siirtynyt, mutta Vantaa jatkaa hyviksi havaittuja toimenpiteitä. Kaupunki järjestää muun muassa kuntouttavaa työtoimintaa sekä jakaa työllistämistukea.

Aviapolista kehitetään työpaikka-alueesta monipuoliseksi kaupunkikeskukseksi. Suunnitteilla on muun muassa kaksi puistoa ja koulu-päiväkoti Atomi. Lisäksi Ilmailumuseolle haetaan uutta toimitilaa lentokentän tuntumasta.

Poikkeusajan palveluista Yhteisen Pöydän ruoka-apu ja koronapuhelin ovat yhä tarpeellisia. Perhepalvelujen tukipuhelin sen sijaan on hiljenemässä. Myyrmäen ja Tikkurilan uimahallit ja kuntosalit sekä useat kirjastot avataan 1. kesäkuuta. Tilojen avaamiseen varaudutaan muun muassa siivousta tehostamalla ja pleksilaseja asentamalla. Erityisasumisen asiakkaiden ja omaisten tapaamiseen tarkoitettu pakettiauto saatiin käyttöön 19. toukokuuta, ja ensimmäiset tapaamiset on jo pidetty.

Koulujen päättäjäisviikonloppuun varaudutaan partiointia lisäämällä. Kaupunki ja poliisi toivovat nuorten riemuitsevan turvallisesti ja mahdollisimman paljon virtuaalisesti.

 

Seuraava kaupunginjohtajan info lähetetään suorana Vantaa-kanavalla keskiviikkona 9.6. klo 15.15. Tallenne tulee katsottavaksi myöhemmin samana päivänä.

 

Lisää aiheesta:

Kaupungin koronainfo koottuna yhteen paikkaan

Kaupunginjohtajan koronainfo 15.5.

Avainsanat: , , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google