Kaupunginjohtajan koronainfo 9.4.2021

9.4.2021

Katso kaupunginjohtaja Ritva Viljasen koronainfo. Esillä ovat muun muassa oppilaitosten tulevat käytännöt, kun lähiopetusta ja etäopetusta jatkossa vuorotellaan.

Viljanen kertoo viimeisimmät tiedot niin palveluista, työllisyydestä kuin lentoasemalta sekä rokotusten, testauksen ja jäljityksen tilanteesta.

Nuorten yhteydet turvallisiin aikuisiin ovat vähentyneet, ja pahoinvointi on kasvanut. Lasten ja nuorten päihteidenkäytön ennalta ehkäisemisestä järjestetään webinaari 10. toukokuuta yhdessä poliisin kanssa. Huoltajilla on mahdollisuus jättää ennakkoon kysymyksiä webinaaria varten.

– Pandemian jälkeisen tulevaisuuden rakentaminen on tärkein tehtävämme. Henkiset ja taloudelliset haasteet ovat suuret, mutta paljon on myös opittu, Viljanen sanoo.

Esimerkiksi maahantuloa koskeva lainsäädäntö on Viljasen mukaan osoittautunut puutteelliseksi. Viljasen nimittämä työryhmä selvittää, miten maahantulo voidaan jatkossa toteuttaa sujuvasti ja turvallisesti ja niin, että matkustajamäärät voivat kasvaa. Vantaan kaupunki, Finavia, Finnair, Helsingin kaupunki ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekevät yhteisen esityksensä 16. huhtikuuta mennessä.

-Negatiivinen testitodistus ja rokotetodistus maahantulon ehtona on realistinen keino. Pikatestejä ja itse tehtäviä testejä tulee myös arvioida.

Tiedote: Terveysturvallinen maahantulo vaatii selkeämpää lainsäädäntöpohjaa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjauksen mukaan yläkoulut siirtyvät 12.4. alkaen vuorottelumalliin. Lukiot jatkavat etäopetuksessa tämän jakson loppuun asti eli noin huhtikuun puoliväliin saakka. Sitten ne siirtyvät vuorottelumalliin, jossa puolet lukion opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa. Ammatilliset oppilaitokset jatkavat etäopetusta yhtä pitkään kuin saman kunnan lukiot. Sen jälkeen ammatillisessa koulutuksessa siirrytään vuorottelumalliin, jossa kolmasosa oppimisyhteisön opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa. Ryhmäkokoja säädellään kaikessa opetuksessa siten, että turvavälit pystytään säilyttämään.

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa Vantaan rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 18.3.2021

Videon litterointi


Avainsanat: , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google