Kaupunginjohtajan koronainfo 18.3.2021

18.3.2021

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo Vantaan koronatilanteesta.

Tautitilanne on edelleen huolestuttava, mutta toivoakin on näkyvissä. Rokotuskattavuus Vantaalla on valtakunnallisesti verrattuna hyvällä tasolla. Ikääntyneiden ja terveydentilansa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien rokotukset etenevät hyvin, ja rokotteita myös saadaan tulevilla viikoilla aiempaa paremmin. Uusia aikoja on tullut varattaviksi jo maaliskuulle.

Tartunnanjäljityksen tilanne on parantunut selvästi. Tilanne muuttuu joka päivä, ja jäljittäjien määrää vahvistetaan sen mukaan. Ulkoisen rekrytoinnin kautta on saatu 300 hakijaa, joita parhaillaan haastatellaan ja sen jälkeen perehdytetään.

Lentoasemalla Suomeen saapuvia matkustajia on ollut alle 700 päivässä. Heistä viitisen sataa on esittänyt negatiivisen testitodistuksen lähtömaasta. Todistus sairastetusta koroninfektiosta on ollut keskimäärin 12 matkustajalla päivässä.

Vieraskielisten osuus Vantaan tartunnoista on merkittävä. Tämä näkyy myös alueellisissa tartuntaluvuissa. Valtaosa esimerkiksi rakennustyömaiden vieraskielisistä työntekijöistä tulee Virosta, jonka tautitilanne on kova. Kaupunki on ollut yhteydessä rakennusliikkeisiin ja kauppakeskuksiin tiedon levittämisestä ja maskin käytöstä.

Monikielistä viestintää on lisätty. Eri kielisten vapaaehtoisten voimin on jalkauduttu alueille. Koronatietoa, maskeja ja rokotusinfoa jaetaan aktiivisesti, ja paikalliset järjestöt ovat tärkeänä apuna tiedonvälityksessä. Vantaa.fi:ssä on käytössä robotti, jonka avulla saa koronatietoa yli sadalla kielellä.

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa Vantaan rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 5.3.

Videon litterointi

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google