Kaupunginjohtajan koronainfo 5.3.2021

5.3.2021

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo viimeisimmät tiedot koronaviruksesta Vantaalla. Infossa kerrotaan testauksen ja tartunnanjäljityksen tämänhetkisestä tilanteesta. Niin sulkutilan vaikutukset kaupungin palveluihin kuin lentoaseman tilanne käydään läpi. Lisäksi puhutaan siitä, kuinka kuntavaalit voidaan järjestää terveysturvallisesti.

Vantaa on voimakkaasti tarttunut tartunnanjäljityksen ruuhkautumiseen ja on viikossa lähes kolminkertaistanut jäljittäjien määrän. Kiireettömiä palveluja on suljettu tilapäisesti, ja henkilöstöä on siirretty tartunnanjäljitykseen. Jopa puolustusvoimat on saatu apuun.

Näytteenottoon Vantaalla pääsee tällä hetkellä alle vuorokaudessa. Laboratoriotulokset saa vuorokauden sisällä. Hakunilan testauspiste on muuttanut konttiin urheilupuiston viereen, osoitteeseen Luotikuja 2. Testausaika on varattava etukäteen.

Rokotukset etenevät sitä mukaa, kun rokotteita saadaan. Yksittäisiä rokoteannoksia saattaa jäädä yli päivän päätteeksi, jos ihmisiä jää saapumatta. Silloin ikääntyneet, riskiryhmät ja sote-henkilöstö saavat kutsupuhelun hälytyslistan mukaisesti. Viime kädessä rokotukset annetaan rokotuspaikalla oleville hävikin estämiseksi.

Kieliviestintää on tehostettu. Monikielinen koronabotti otettu käyttöön vantaa.fi:ssä. Palvelua on mainostettu paitsi suomeksi ja ruotsiksi, myös viroksi, venäjäksi, arabiaksi, englanniksi ja albaniaksi.

SPR:n vapaaehtoiset on koulutettu, ja he jalkautuvat nyt kaupungille jakamaan koronatietoa ja maskeja. Kauppakeskusten ja katujen diginäytöillä pyörii monikielistä viestintää suojautumisesta ja testeihin hakeutumisesta. Myös tietoa rokotuksista on käännetty usealle kielelle.

Nuorten tilanteesta on havaittu yhä enemmän huolestuttavia signaaleita. Harrastus- ja vapaa-ajantoiminnassa ja etsivässä nuorisotyössä on kohdattu itsetuhoisia nuoria. Akuutit päihdeongelmat ovat pahenemassa.

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa Vantaan rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 16.2.

Videon litterointi

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google