Kaupunginjohtajan koronainfo 16.2.2021

16.2.2021

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo Vantaan koronatilanteesta. Infossa kerrotaan niin rokotusten etenemisestä kuin lentoaseman koronatestauksista.

Vantaalla rokotetaan tällä hetkellä kahta eri ryhmää. AztraZeneca-rokotteella rokotetaan 60–69-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia. Vähintään 80 vuotta tänä vuonna täyttäviä rokotetaan BioNTechin ja Pfizerin Comirnaty-rokotteella, ja rokotettaviksi heidän kanssaan voivat erillisellä ajanvarauksella tulla myös samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat. Ikääntyneiden rokotuksiin aikoja on tällä hetkellä niukasti, mutta uusia aikoja heille on tulossa viikoille 9-10. AstraZenecan rokote ei sovellu 70 vuotta täyttäneille, joten vasta myöhemmässä vaiheessa ikääntyneiden rokotusten edetessä voidaan rokottaa 70-79 -vuotiaita.

Ympärivuorokautisen hoivan asukkaista on rokotettu jo 90 prosenttia ja henkilöstöstä 61 prosenttia. Viime viikolla alkoivat myös kotihoidon rokotukset.

Lentoasemalla on ollut Suomeen jääviä matkustajia viikoittain noin 5200. Suurin osa matkustajista esittää negatiivisen koronatestitodistuksen saapuessaan Suomeen. Enimmillään näitä todistuksia on esitetty yli 500 päivässä, ja viime viikolla niitä kertyi kaikkiaan 3050. Positiivisia koronatestituloksia ei viime viikolla löydetty päivittäin, mutta enimmillään 11 päivässä. Sairastetusta koronainfektiosta kertovien todistusten määrä on nousussa, vaikka ei ole vielä suuri.

Kaupunginjohtaja Viljanen kertoo myös oppilaitosten, koulujen ja päiväkotien tämänhetkisestä altistumistilanteesta. Altistuneita tai karanteenissa olevia on 951. Lehtikuusen koulussa altistuneita oppilaita ja henkilökuntaa on poikkeuksellisen paljon karanteenissa. Koulun 4.–5. luokat ovat etäopetuksessa 19. helmikuuta saakka, samoin 6.–9. luokan oppilaat on siirretty etäopetukseen. Koululla toimii nyt jo kokenut etätuen tiimi, joka kannustaa ja motivoi oppilaita etäopiskelussa. Tiimiläiset juttelevat perheiden kanssa puhelimessa ja kysyvät kuulumisia. Lisäksi koululla päivystetään päivittäin turvavälein myös paikan päällä.

Infossa kerrotaan myös, mitä tekemistä Vantaalla löytyy talvilomalaisille. Lasten ja nuorten kannattaa katsastaa esimerkiksi kirjastojen etätapahtumat ja kaupunginmuseon mobiiliseikkailupeli. Tarjolla on myös liikunnallisia talvileirejä ja virtuaalijumppia. Ulkoilureitti- ja latuverkostoa Vantaalla on noin 250 kilometriä. Hiihtolatuja kunnostetaan lumitilanteen sekä resurssien mukaan.

Kaupungin koronainfo kootusti

Kaupunginjohtajan koronainfo 10.2. – lasten ja nuorten tilanne

Tietoa Vantaan rokotuksista

Videon litterointi

Avainsanat: , , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google