Kaupunginjohtajan koronainfo 20.5.2021

20.5.2021

Katso kaupunginjohtaja Ritva Viljasen koronainfo. Terveysturvallisen matkustamisen keinot tulee saada nopeasti käyttöön. Viljasen mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman tilanne on kestämätön ja ratkaistava pikaisesti. Kansainvälisesti merkittävä transit-liikenteen keskus on nyt lähes pysähdyksissä.

– Nyt on aika toimia. Tätä kesää ei saa menettää. Lentokenttäliikenteen pysähdyksen yhteiskunnallinen hinta on erittäin korkea, Viljanen painottaa.

Torstain infossa kerrotaan myös palveluiden, rokotusten ja jäljityksen tilanteesta. Vantaa on avannut ajanvarauksen jo 35-39 -vuotiaille.

Viljanen kertoo turvallisista äänestämismahdollisuuksista pian alkavissa kuntavaaleissa.

Niin ikään avataan tulevan kesän ohjelmaa puistoissa, toreilla ja terasseilla. Tavoitteena on elävöittää kaupunkia ja työllistää vantaalaisia tapahtuma-alan työntekijöitä. Lupakäytäntöjä helpotetaan. Vantaan kesälavalle Myyrmäen Paalutorille on tulossa yli 50 kaikille avointa tapahtumaa. Luvassa on myös kaupunkijuhannus ja juhannustanssit.

Lisäksi kaupunginjohtajan esittelyssä on Vantaan talouden kehys vuodelle 2022. Kehys ei sisällä koronan jälkihoidon menoja.  Jälleenrakennussuunnitelma vuosille 2021-2023 on valmisteilla. Linjaukset saadaan alkusyksystä.

Seuraava koronainfo järjestetään 1.6. klo 13.

Kaupungin koronainfo kootusti

Tietoa rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 7.5.2021

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google