Kaupunginjohtajan koronainfo 7.5.2021

7.5.2021

Kaupunginjohtajan infossa Ritva Viljanen kertoo Vantaan kohentuneesta koronatilanteesta, joka kuitenkin edellyttää edelleen varotoimia. Infossa kerrotaan myös palveluiden avaamisista sekä toisen asteen valmistujaisjärjestelyistä.

Koronatartuntojen lasku on ollut ennustettua nopeampaa. Rokotukset ovat edenneet Vantaalla erinomaisesti, ja kiittävä palaute on ollut runsasta. Myös jäljityksissä on onnistuttu hyvin. Vaikka tilanne on parantunut, on syytä noudattaa annettuja ohjeita, jotta hyvä kehitys jatkuu. Tartuntoja ja muuntovirusta todetaan edelleen.

Viljanen kertoo koronainfossa palveluiden avaamisesta, joka vähitellen tullee helpottumaan myös rokotuskattavuuden noustessa.

Lukioiden ylioppilasjuhlat ja ammattiopisto Variasta valmistuvien juhlat järjestetään opiskelijoille lähitoteutuksena, mutta kotikatsomoille juhlat striimataan. Oppilaitokset tiedottavat tarkemmin omista järjestelyistään.

Viljanen kertoo lentoaseman tilanteesta. Lentoasemalla koronatestejä on viimeisen kahden viikon aikana tehty noin 2 200 eli noin 160 päivässä. Positiivisia tuloksia on löydetty keskimäärin 0-6 päivässä.

Suun terveydenhuollossa on alettu purkaa ruuhkia. Martinlaakson epidemiavastaanotolla kävijämäärät ovat kasvaneet. Asumisen palveluissa, sairaaloissa ja muissa palveluissa on yksittäisiä tartuntatapauksia.

Altistumiset päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ovat vähentyneet voimakkaasti.

Asiakasmäärissä on ollut selvää nousua esimerkiksi perheneuvoloissa ja nuortenkeskus Nupissa. Lapsiperheiden kotipalvelun ja sosiaalihuoltolain mukaisten palveluiden kysyntä nousi huomattavasti viime vuoden lopulla, eikä tämä näytä tasaantuneen. Nuorilta arjen rakenteet ovat puuttuneet hyvin pitkään. Ahdistus ja masentuneisuus on lisääntynyt. Apua ja tukea on saatavilla läpi kesän.

Kesätapahtumia järjestetään puistoissa ja toreilla, esimerkiksi ulkoilmaelokuvia ja lauantaisoittoja. Tikkurilaan tulee suurterassi, ja hanke käynnistetään 29. toukokuuta kaupunkilaisten yhteisillä istutustalkoilla. Kesällä tarjotaan erilaista ohjelmaa ja teemaviikonloppuja. Terassilaajennuksia toteutetaan myös esimerkiksi Myyrmäessä.

Vantaan päivän virtuaalista juhlatunnelmaa voi fiilistellä omalta kotisohvalta 15. toukokuuta. Kaikki tapahtumat löytyvät Vantaan tapahtumakalenterista.

Kuntavaalikeskusteluille tarjotaan virtuaalinen alusta neljään otteeseen, kun eri teemoihin keskittyvät vaalipaneelit nähdään osoitteessa vantaakanava.fi. Ehdokkailta voi kysyä tai asioita voi kommentoida striimisivun keskusteluikkunassa. Seuraavaksi vuorossa on nuorten oma paneeli tiistaina 11. toukokuuta klo 14.

Kaupungin koronatieto kootusti

Tietoa Vantaan rokotuksista

Kaupunginjohtajan koronainfo 22.4.2021

Videon litterointi

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google