Kaupunginjohtajan koronainfo 14.1.2021

13.1.2021

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo viimeisimmästä koronatilanteesta ja rokotusjärjestyksestä Vantaalla. Koronainfo tarjoaa tietoa lentoaseman testauksista ja ilmailualan toipumiseen liittyvästä selvitystyöstä. Luvassa on myös monipuolinen katsaus viime vuoteen.

Vantaan tartuntamäärät suuralueittain julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa. Jatkossa tiedot julkaistaan kuukausittain vantaa.fi:ssä.

Koronarokotukset ovat käynnistyneet kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Koronapotilaita hoitavaa terveydenhuollon henkilöstöä alettiin rokottaa 5.1.2021. Nyt rokotettavina ovat myös ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asiakkaat. Ensimmäisenä rokotetaan Myyrmäen ja Korson vanhustenkeskuksissa. Sitten rokotettaviksi tulevat ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on testattu yhteensä noin 50 000 henkilöä, ja 10.1.2021 mennessä on löydetty 1050 koronapositiivista. Koronatestauksia on lisätty. Tällä hetkellä testataan noin 800 matkustajaa päivässä. Testiin ohjataan kaikki matkustajat, joilla ei ole todistusta negatiivisesta testituloksesta tai lääkärintodistusta sairastetusta koronasta tai koronarokotuksesta. Kieltäytymiset testistä ovat olleet harvinaisia. Testeihin ei oteta vaihtomatkustajia tai kotimaan lentojen matkustajia.

Työministerin ja elinkeinoministerin asettama selvityshenkilö Kari Savolainen arvioi, mitkä toimet ovat tarpeen ilmailualan selviytymiseksi. Tavoitteena on varmistaa alan edellytykset kestävään kasvuun tulevaisuudessa. Suomen elinvoima on monilta osin riippuvainen hyvistä lentoyhteyksistä. Helsinki-Vantaan lentokentän ympärillä on alaan liittyvien yritysten keskittymä, joka työllistää tuhansia työntekijöitä.

Kaupunginjohtaja Viljasen koronainfossa kerrataan myös 31.1.2021 saakka jatketut rajoitukset.

​Jokaiseen vantaalaiseen kotiin on jaettu koronainfoa kuudella kielellä​. Koottu tieto tuesta, palveluista ja tapahtumista löytyy osoitteesta vantaa.fi/korona

Yleisistä rokotuksista tiedotetaan osoitteessa vantaa.fi/koronarokotukset

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän kokous 14.1.2021

Kaupunginjohtajan koronainfo 17.12.2020

Videon litterointi

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google