Kaupunginjohtajan info 3.3. klo 11.45

3.3.2022

Vantaan kaupunki tuomitsee jyrkästi Venäjän aloittaman sodan Ukrainassa. Tilannekuva on sekava. Huoli ja turvattomuuden tunne myös Suomessa ja Vantaalla on suuri, samoin halu auttaa. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen pitää aiheesta tiedotustilaisuuden kello 11.45.

Viljanen korostaa, että uhka ei kohdistu Suomeen eikä Vantaaseen.

– Olemme varautuneet, harjoitelleet ja tilanne hallinnassa. Varaudumme vastaanottamaan ja hätämajoittamaan suuren määrän pakolaisia Ukrainasta: vastaanottokeskuksiin on lisätty noin 150 paikkaa. Hätämajoituspaikkoja kartoitetaan.

Vantaan kaupunginvaltuusto päätti 150 000 euron humanitaarisesta avusta Ukrainan valtiolle ja sen kansalaisille. Vantaa lahjoittaa 50 000 euroa SPR:lle, 50 000 euroa Unicefille ja 50 000 euroa UN Women -järjestölle ukrainalaisten auttamiseksi. Useat kaupungit valmistelevat avun antamista Ukrainalle yhteensä noin 1,5 miljoonalla eurolla.

Psyko- ja sosiaalista tukea annetaan ja kriisipäivystys toimii. Vantaan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua joka päivä ympäri vuorokauden. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen. Palvelut ovat maksuttomia.

Vantaan kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on käyty tilanne läpi – lapset ja nuoret eivät ole vastuussa, ja ketään ei saa kiusata. Ohjeistusta on annettu kaikille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä toisen asteen huoltajille, oppilaille ja henkilöstölle Ukrainan sodan käsittelemiseksi lasten ja nuorten kanssa. Myös nuorisotoimea on ohjeistettu.

– Ukraina on sydämessämme, ja Vantaalla valot palavat tämän viikon Ukrainan lipun väreissä niin kaupungintalolla kuin Vernissassa ja Martinuksessa, Viljanen sanoo.

Viljanen muistuttaa, että tilanteessa tulee pitää huolta lentoliikenteen säilymisestä. Yhteyksien katkeamisesta koituisi Suomelle pysyvää haittaa.

Torstain infossa kerrotaan lisäksi koronatilanteesta, joka on jo valoisampi.

Huolestuttavatko Ukrainan tapahtumat? Tukea saatavilla, katso tiedot vantaa.fi -sivuilta.

Tiedote vantaa.fissä Vantaan varautumisesta ja tuesta Ukrainalle

Muistutus! Maanantaina 7.3. klo 12 testataan jälleen valtakunnallista väestöhälytinjärjestelmää koko Suomessa. Tämä on täysin normaali, aina joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina tapahtuva testi. Kokeilumerkki on yhtämittainen tasainen hälyttimen ääni, joka kestää 7 sekuntia. Kokeilumerkki ei edellytä toimenpiteitä.

Tilaisuuden tekstivastine


Avainsanat: , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google