Avustuskeskus Ukrainan pakolaisille aloitti Koivukylässä

14.4.2022

Avustuskeskus Ukrainasta saapuville on avautunut Koivukylässä. Keskus tarjoaa niin tukea ja neuvontaa kuin aineellista apua ja kohtaamista.

-Tulin tänne Punaisen Ristin kautta auttamaan ihmisiä, koska äidinkieleni on venäjä ja ukrainalaiset puhuvat venäjää. Pystymme kaupungin, Mannerheimin lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen ristin kanssa ratkaisemaan ukrainalaisten ongelmia, kun löytyy yhteinen kieli. Toimin tulkkina, koska se on tapa, jolla voin auttaa tässä kauheassa tilanteessa, kertoo vapaaehtoistyöntekijä Kirill Konovets.

Vantaan kaupunki vastaa avustuskeskuksen toiminnasta yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Uudenmaan piirin kanssa. Mukana on myös muita järjestöjä ja yrityksiä.

-Täältä koordinoidaan sitä, että lahjoitukset ja tarpeet kohtaavat. Halu auttaa on suurta, eikä kaikkia lahjoituksia voida ottaa vastaan suoraan vaan tarvitaan koordinointia. Parhaimmillaan tämä on sitä, että ihmiset löytävät toisensa. Ennen kaikkea tavoite on, että ihminen tulee kohdatuksi. Voi löytää apua ja neuvoja erilaisissa asioissa kotoutumisessa Suomeen, sanoo Laura Tuomi Vantaan kaupungilta.

– Auttaminen on tosi konkreettista, lapsi voi saada vaikka lelun mukaansa, ja se voi olla hänelle tosi tärkeä juttu.

Avustuskeskus on avoinna maanantaista perjantaihin 9–15 Koivukylän asukastilassa osoitteessa Hakopolku 2. Toimintaa pyritään markkinoimaan lentokentällä, satamissa, sosiaalisessa mediassa ja järjestöyhteistyökumppaneiden kautta.

-Vantaalaisilla on suuri halu auttaa, ja he voivat osallistua Ukrainan pakolaisille tarkoitettuihin keräyksiin lahjoittamalla rahaa. Järjestöjen kautta voi ryhtyä myös vapaaehtoistyöhön. Lisäksi MLL on perustanut Facebook -tilin, jolta selviää, millaisia lahjoituksia milloinkin tarvitaan. Parhaillaan kartoitetaan ennen kaikkea pesuaineita, hygieniatuotteita, vaippoja ja kuivatuotteita kuten hiutaleita, muroja ja keksejä eteenpäin lahjoitukseen.

Yritykset voivat kääntyä myös Yhteisen pöydän puoleen osoitteella yhteinenpoyta@vantaa.fi

Tietoa Ukrainan tilanteesta vantaa.fi-sivuilla

Avainsanat: , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google