Kaupunginjohtaja: ”Hyvää Vantaan päivää 15.5.2022!”

15.5.2022

Toukokuun puolivälissä juhlimme Vantaan päivää. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen pohtii puheessaan tätä hetkeä ja tulevaa.

-Tulevaisuuden ennustaminen on osoittautunut viime vuosina vaikeaksi. Emme tiedä, mihin suuntaan koronapandemia ja Ukrainan sota kehittyvät. Muistakaamme kuitenkin, että kun vaikeudet voitetaan, Vantaalla on hyvät eväät kasvuun, Viljanen korostaa.

-Meillä on vielä kasvunvaraa, ja haluamme mennä eteenpäin. Kaupungin nettisivuilla jokainen voi osallistua ideakilpailuun kotikaupungin kehittämiseksi. Ideoiden toteuttamiseen on luvassa varsin mukavasti myös rahaa. Vantaa voitti Euroopan nouseva innovaatiokaupunki -tittelin ja rahapalkinnon viime vuonna. Nyt menossa olevan kilpailun kautta palkintoraha lähtee yhteiseksi hyödyksi.

Vantaa on Suomen kansainvälisin kaupunki, jossa puhutaan 120 kieltä. Vantaan yleisimmät vieraat kielet ovat venäjä, viro ja arabia.

-Joidenkin arvioiden mukaan sota Ukrainassa voi kestää jopa vuosia. Meidän on Vantaallakin varauduttava siihen, että pakenevia tulee paitsi Ukrainasta, myös Venäjältä. Suurten kaupunkien tulee kantaa tilanteessa merkittävää vastuuta, ja me Vantaalla myös kykenemme siihen.

Vantaan päivää juhlitaan vuosittain 15. toukokuuta – on juhlittu jo vuodesta 1992. Kaupunginjohtaja kutsuu kaikki mukaan paitsi suureen ideakilpailuun myös Vantaan päivän ilmaiseen juhlakonserttiin.

Katso vuoden 2021 Vantaan päivän tervehdys!

Avainsanat: , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google