Erikoiset paikat Vantaalla: Suomen suurin tv-studio?

11.12.2020

Vantaan Pakkalassa sijaitsevilla Helsinki Airport Studioilla on jo kuvattu muun muassa All Together Now -ohjelmaa ja MasterChefiä. Kansallisoopperakin testasi tiloja ja stadionluokan bändit käyvät treenaamassa siellä ennen konsertteja.

HAS-studioiden Olli-Pekka Kallio kertoo kuulleensa, että paikka on Suomen ainoa kansainväliset mitat täyttävä tv-tuotantostudio.

Studioista suurin on 1200 neliömetrin kokoinen. Ainutlaatuisen ja monikäyttöisen studiosta tekeekin sen koko. 52 metriä pitkässä, 11 metriä korkeassa ja 21 metriä leveässä tilassa ei ole tolppia tai muita rajoitteita.

– Vanhojen tansseja, yo-kirjoituksia, sähköpyöräkisoja, dronen lennätyskilpailuja, Kallio luettelee ideoita, jota studioilla voisi toteuttaa tv-tuotantojen ohella.

Otto Tyyskä on tuotantopäällikkönä vielä julkaisemattomassa MTV3:n viihdetuotannossa. Tuotantopaikaksi valittiin Vantaa, sillä vain HAS-studioiden tilat ovat riittävän suuret ja hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Jättimäiseen tilaan voidaan tehdä monipuolisia lavasteita. Studioilla on myös kaksi pienempää, 300 ja 750 neliömetrin suuruista tilaa.

Juttu on osa Vantaa-kanavan Erikoiset paikat Vantaalla – sarjaa. Tiedätkö Vantaalla sijaitsevan erikoisen paikan? Lähetä vinkkisi osoitteeseen kanava@vantaa.fi ja lähde vaikka itse mukaan oppaaksi!

Katso tästä muut Erikoiset paikat Vantaalla-sarjan jaksot!

Avainsanat: , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google