Virtuaalimatka museoihin: Vantaan taidemuseo Artsi

3.4.2020

Miten kuvien kautta voi käsitellä vaikeita yhteiskunnallisia asioita? Artsin näyttely Kuvanvapaus on ajankohtaisempi kuin koskaan. Videolla näyttelyä esittelee kuraattori Jean Ramsay.

Kuvanvapaus -näyttelyssä on esillä teoksia nuoren polven kuvittajilta ja taiteilijoilta, joiden töissä yhteiskunnalliset ilmiöt ovat polttopisteessä. Yksi näyttelyssä esiin nostetuista tapauksista on Hävetkää-graffiti, jolla ruohonjuuritason taiteilijat ottivat muutama vuosi sitten kantaa vantaalaiseen urheilupolitiikkaan ja sen rahankäyttöön.

Huhtikuussa 2020 Vantaa-kanavalla pääsee museokierrokselle joka perjantai. Mukana ovat kaupungin omien museoiden – taidemuseo Artsin ja Vantaan kaupunginmuseon – lisäksi Suomen ilmailumuseo sekä Vantaan Maatalousmuseo.

Myös museot sulkivat näyttelynsä 17.3. alkaen, ja se harmitti niin kävijöitä kuin työntekijöitä. Monet kaupunkilaiset ja ryhmät olivat suunnitelleet ehtivänsä museoihin vielä huhtikuussa. Vantaa-kanava kiersi neljä suurinta museota videokameran kanssa. Tervetuloa museoon!

Tutustu Artsiin

Sarjan muut videot:

Virtuaalimatka museoihin -traileri

Virtuaalimatka museoihin: taidemuseo Artsi koululaisille

Virtuaalimatka museoihin: Suomen ilmailumuseon Konna

Virtuaalimatka museoihin: Suomen ilmailumuseon Junnu

Virtuaalimatka museoihin: Vantaan Maatalousmuseo

Avainsanat: , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google