Koronarokotukset etenevät Vantaalla huippunopeasti

31.5.2021

Vantaalla päästiin toukokuun puolivälissä rokottamaan pääkaupunkiseudun nuorimpia ikäryhmiä, kun ajanvaraus avattiin vuosina 1982-1986 syntyneille. Samalla rikkoutui myös rajapyykki, kun Vantaalla annettiin koronarokote numero 100 000. Toukokuun lopulla aikoja saivat varata jo 1987-1991 syntyneet.

Rokotteen numero 100 000 sai Länsi-Vantaalla asuva 39-vuotias Ari-Pekka Suominen. Hän sai Energia Areenalla rokotuksen lisäksi myös kukkakimpun ja onnittelut henkilökunnalta.

Vantaan koronarokotukset aloitettiin vuoden 2021 alussa sote-henkilöstöstä ja riskiryhmistä. Tammikuun aikana rokotuksia annettiin jo 80-vuotiaille ja ja samassa taloudessa asuville yli 65-vuotiaille.

Rokotustahti on ollut erittäin tehokas ja toukokuun puolivälissä ajanvaraus avattiin 35 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Jo toukokuun lopulla rokotusaikoja avattiin vuosina 1987–1991 syntyneille. Ajanvarausoikeus pysyy myös kaikilla vanhemmilla ikäryhmillä.

Vantaan kaupungin rokotustoiminnan palvelupäällikkö Anni Paaskoski arvioi, että kesän aikana kaikki vantaalaiset ovat saaneet oikeuden varata ajan ensimmäistä koronarokotetta varten. Jos siis nykyistä rokotusvauhtia pystytään etenemään.

– Kakkosannosten osalta vaikuttaa rokotteiden saatavuus, eli minkä verran maahan tulee rokotteita tai tuleeko rokotusaikatauluissa muutoksia. Mennään hetki kerrallaan, kuten tähänkin saakka, Paaskoski painottaa.

Tietoa Vantaan koronarokotuksista

Ajanvaraus koronarokotukseen

Juttu Vantaan ensimmäisistä koronarokotuksista

Avainsanat: , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google