Ikääntyneiden koronarokotukset alkoivat Vantaalla

27.1.2021

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset aloitettiin tammikuun alussa. Nyt rokotusajan voivat varata tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sekä samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt.

Tikkurilalaiset Marja-Liisa Elmgren ja Göran Elmgren tiesivät ottavansa rokotteen heti, kun se on mahdollista.

– Minulle oli ihan selvää, että tulen rokotettavaksi. Onhan flunssarokotuksiakin otettu, joten ei jännitä, eikä ainakaan satu, Marja-Liisa Elmgren kertoo ennen rokotteen saamista.

Tällä hetkellä rokotuksia tehdään Sanomalan rokotuspisteellä Martinlaaksossa. Rokotukseen kuuluu kaksi rokotuskertaa ja Vantaalla noudatetaan valtakunnallista koronarokotusten järjestystä.

Osastonhoitaja Anni Paaskoski kertoo, että ikäihmisten rokotukset aloitettiin tammikuun loppupuolella. Vantaalla on reilut 25 000 yli 80-vuotiasta.

– Sote-ammattilaisia on rokotettu jo useamman viikon ajan ja ensimmäisiä kakkosrokotteita aletaan antamaan heille jo tällä viikolla.

Vantaa lähettää postitse infokirjeen koronarokotusten alkamisesta jokaiselle tänä vuonna 70 vuotta täyttävälle ja sitä vanhemmille vantaalaisille. Infokirje lähetetään porrastetusti ikäryhmittäin ja ensimmäiset kirjeet on lähetetty yli 85-vuotiaille vantaalaisille.

– Kohdeikäryhmään kuuluvat ikäihmiset pystyvät tällä hetkellä varaamaan ajan joko netin tai puhelinpalvelun kautta, osastonhoitaja Paaskoski opastaa.

Entä voiko kauan odotetun rokotteen saamisen jälkeen huokaista helpotuksesta? Muuttuuko arki takaisin normaaliksi?

– Ei ainakaan vielä ennen sitä toista rokotusta. Odotetaan nyt ihan rauhassa, otetaan se ensin ja sitten ehkä vähän vapaammin. Mutta tuntuu nyt vähän varmemmalta, Marja-Liisa Elmgren kertoo ensimmäisen rokotuskerran jälkeen.

Rokotussuunnitelma tarkentuu kevään aikana saapuvien rokotteiden mukaan. Tarkkoja rokotemääriä ei vielä tiedetä, eikä tarkkoja suunnitelmia voi vielä julkaista.

Lisätietoa rokotustilanteesta, ajanvarauksesta ja rokotusjärjestyksestä löytyy osoitteesta vantaa.fi/koronarokotukset.

Avainsanat: , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google