Sote ja rauha

23.9.2014

”Säilyykö omalääkäri, vaikka sinne soteen mennään?” Esko Mannisen kysymykseen vastaa Jukka T. Salminen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon apulaiskaupunginjohtaja Salmisen mukaan uudistus ei koske vain yhtä toimialaa. Rauhallinen valmistelu ja laaja yhteistyö on tarpeen.

Vantaa antoi uudistuksesta oman lausuntonsa 22. syyskuuta. Salminen toivoisi myös palveluiden asiakkaiden ottavan asiaan jatkossa kantaa.

Katso, mitä sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) uudistus voi tarkoittaa vantaalaisittain:

Kaksi lusikkaa sote-sopassa

Sote syyskuun valtuustossa

Avainsanat: , , Vastaaja
Facebook Twitter Google
  • Erkki Matinlassi

    Sote sektori edustaa puolta kunnan, myös Vantaan, menoista. Tästä osasta eivät kuntalaiset enää sote uudistuksen jälkeen päätä, edes valtuustonsa kautta. Siis jos sote uudistus esitetyssä muodossa hyväksytään. Kyseessä on siis melkoinen kunnallisen demokratian romuttamishanke.

    Ja miten käy palveluille? Salminen toivoo videossaan, että mennään asiakas edellä uudistukseen, mutta epäilen vahvasti, että raha on voimakkain konsultti. Pyritäänhän uudistuksella säästöihin. Leikataan palveluita jotta voidaan toteuttaa Stubbin kaavailemat pääoma- ja yritysvero ja suurituloisten veroalennukset.

    • Jukka T. Salminen

      Kiitos mielipiteestänne ! Toivon, että uudistus todella johtaisi palvelujen parantamiseen ja että kunnan asukkaat saavat olla mukana päättämässäö palveluistaan.