Ravintola Backas avautui

11.9.2017

Backaksen kartano on avannut ovensa ravintolana vuosien tauon jälkeen. Pakkalan helmi on peruskorjattu ja entisöity 1920-luvun henkeen.

Kiinteistön omistaja HOK-Elanto ja ravintola Backaksen omistajat Veijo Kantanen ja Lauri Kaivoluoto haluavat tehdä paikasta monipuolisen keskuksen. Aiemmin Kuninkaan Lohissa toiminut Kantanen lupaa, että kartanon alueesta tulee vetonaula sekä asukkaille että matkailijoille.

Kantasen suunnitelmissa on Mini-Suomi. Se esittelisi Suomen luontoa ja sen antimia uusimman teknologian avulla reaaliaikaisesti, ja turistit tuotaisiin suoraan lentoasemalta.

Aluksi tiloja on tarjolla niin juhlille kuin kokouksille. Lauantaisin on kaikille avointen brunssien aika, mutta ensimmäiset brunssit on jo varattu täyteen. Ruoka-ajatuksena on tuoda luonto lautaselle läheltä.

Ensi vuosi on kartanon 200-vuotisjuhlavuosi. Se tuo mukanaan asukkaille suunnattujen tapahtumien kirjon kartanon omaleimaisessa miljöössä.

Backaksen kartano ja sen lähiympäristö muodostavat merkittävän osan Vantaanjokilaakson kulttuurimaisemaa. Kaupunki on suojelemassa kartanon historialliset rakennukset ympäristöineen.

Museoviraston tietosivu Backaksesta

Avainsanat: , , , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google