Tiedotustilaisuus rajaturvallisuuslakiluonnoksen ongelmakohdista 2.6.2021

2.6.2021

Vantaan ja Helsingin kaupungit sekä Finavia, Finnair, SAK ja EK pitivät tiedotustilaisuuden sosiaali- ja terveysministeriön koronaan liittyvän rajaturvallisuuslakiluonnoksen ongelmakohdista.

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoja ehdotuksista tartuntatautilain ja rikoslain väliaikaisiksi muutoksiksi, joilla pyritään ehkäisemään ulkomaista alkuperää olevien covid-19-tartuntojen leviäminen Suomeen.

Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Finavia ja Finnair pitävät esitystä monin osin ongelmallisena. SAK ja EK ovat huolissaan linjausten vaikutuksesta työllisyyteen ja talouteen.

Esitys aiheuttaa konkreettisia ongelmia rajoilla, estää matkailun elpymistä ja vaikuttaa Suomen maakuvaan negatiivisesti. Suomi jää matkailun elpymisessä muusta Euroopasta jälkeen, millä on myös vakavia työllisyysvaikutuksia.

Tilaisuudessa puhuvat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki, Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Uutinen aiheesta Vantaan kaupungin sivuilla

Avainsanat: , , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google