Hirviölyhdyissä heijastuvat oudon ajan tunteet

30.10.2020

Kulttuuritalo Martinuksen pihaan on tehty Halloweeniksi hirviölyhdyistä koostuva valopolku. Puissa ja pensaissa loistavat värikkäät lyhdyt kertovat tarinaa tekijöidensä tunteista poikkeuksellisena aikana. Polun avajaisia juhlitaan 30.10.

Kymmenistä erilaisista hirviölyhdyistä koostuvaa yhteisöllistä valotaideteosta on koostettu elokuusta lähtien. Teoksen teemana ovat hirviöt, mutta tausta-ajatuksena on ilmentää poikkeuksellisen korona-ajan herättämiä pelkoja ja huolia.

– Halusimme toteuttaa riskivapaata taidetta, jota voi ihastella ulkoillessa, kertoo Martinuksen kulttuurituottaja Riikka Kampara polun taustoista.

Lyhtyjä on tehty Martinlaakson ja Vaskivuoren lukioissa sekä Martinuksen ja Taidemuseo Artsin työpajoilla. Kaikki polulla loistavat yli 70 lyhtyä on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Martinlaakson lukiota käyvän Lulu Markkasen vaihto-oppilasaika meni koronan vuoksi uusiksi ja hän joutui jättämään vaihdon kesken. Lukion työpajassa tehty lyhty kuvastaa tilanteen tuomia tuntemuksia.

– Se syö sisältä päin, kun joutuu olemaan yksin tällaisessa tilanteessa. Lyhdyssäni on kirjaimellisesti hirviö, joka syö nukkea.

Valopolku avataan virallisesti Martinuksen Halloween-juhlassa 30.10. klo 18 ja se on auki joulukuun 13. päivään asti. Juhlan ohjelmistossa on valopolun avajaisten lisäksi muun muassa tulishow sekä Ghostbusters -klassikkoelokuvan näytös.

Martinuksen Halloween-juhlat

Martinuksen valopolku

Avainsanat: , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google