Vammaistaitajat valmistivat juontajan puvun Linnan juhliin

1.12.2017

Vantaan vammaisten kädentaitopajassa valmistui asukokonaisuus Linnan juhliin. MTV:n toimittaja Iriz Silander juontaa juhlista kolmen tunnin lähetyksen.

Tilaustyö tarjosi kädentaitopaja Käenkukalle innostavan mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa omanlaisensa asukokonaisuus Linnan juhliin. Käenkukkalaiset luonnostelivat erilaisia ehdotuksia, joista Silander valitsi mieleisensä. Mukaan valikoitui Jonna Huotarin suunnittelema painokuosi ”Suomalaiset ilmeet” ja Anni Kirjavaisen suunnittelema ”Kukkameri”.

Toteutuksessa pääsevät esiin pajalaisten monipuoliset taidot suunnittelusta värjäykseen, ompeluun, kirjontaan ja kudontaan. Mukana ovat olleet lähes kaikki käenkukkalaiset.

– Otin haasteen vastaan ja olin heti innokkaasti mukana, pajalainen Krista Rasilainen kiteyttää.

Silander tunsi Käenkukan toiminnan jo entuudestaan, ja koki sen olevan sydäntään lähellä.

– Olen ollut aktiivinen fani vuosien ajan, käynyt myyjäisissä ja tapahtumissa. Tiesin, että tämä voisi olla tosi kiva juttu, mihin lähteä.

Käenkukka on työtoimintaa tarjoava kaupungin vammaispalveluiden yksikkö. Käenkukassa valmistetaan ja myydään tuotteita, joissa tekijöiden tarinat ovat esillä.

– On mahtavaa, että saan olla Suomen juhlissa mukana näin upeassa puvussa, jota Käenkukka on ollut tekemässä. Kiitos kaikille todella lahjakkaille, ihanille suunnittelijoille, Silander kiittelee.

Oman kädenjäljen näkeminen Linnan juhlissa on suunnittelijoille palkitseva hetki.  He odottavat jännityksellä, miltä puku näyttää.

– Varmaan muutun ihan hysteeriseksi, tuumii Krista Rasilainen.

Käenkukan Facebook-sivut

Käenkukan tuotteita voi hankkia heidän putiikistaan (Hustbackankuja 1). Lauantaina 2.12. he ovat mukana myös Isomyyrin ostarin toisessa kerroksessa käsityömarkkinoilla. Lisätietoja Myyr Yorkin käsityömarkkinoiden Facebook-sivulta

Avainsanat: , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google