Elämysmuusikko tuo sävelillä virikkeet päivään

26.8.2021

Vantaan kaupungilla työskentelee elämysmuusikko, joka tuo musiikin ja laulun riemun ihmisten luo. Pääsimme tutustumaan elämysmuusikko Antti Nurmisen työhön, kun hän kävi esiintymässä Myyrmäen päivätoimintakeskuksessa.

Elämysmuusikon kohderyhmänä ovat vanhusten ja vammaisten ihmisten päivätoiminnan asiakkaat. Työtehtävä eroaa perinteisemmästä trubaduurikeikasta siinä, että yleisö pääsee halutessaan osallistumaan esitykseen. Toivekappaleet, yhteislaulut, musiikilliset virikkeet ja muu yleisön osallistaminen ovat olennainen osa elämysmuusikon keikkaa.

”Se on välittömämpää vuorovaikutusta”, Antti Nurminen tiivistää erot trubaduuriin. Elämysmuusikon työ onkin lähellä viriketoiminnan ohjaajan työnkuvaa. Nurmisella itsellään on pitkä tausta musiikin parissa, alan koulutuksia sekä paljon soittokokemusta erilaisissa yhtyeissä. Hän kertookin soittaneensa ”kaikkea Led Zeppelinistä Edith Piafiin.”

Myyrmäen päivätoimintakeskuksenkin biisilista räätälöitiin yleisön mukaan. Keikalla kuultiin muun muassa biisit Kultainen nuoruus, Juokse sinä humma sekä Laivat puuta, miehet rautaa, jota laulettiin yhdessä.

Kuntouttava päivätoiminta

Vammaisten ihmisten päivätoiminta

Avainsanat: , , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google